Titkaink 100 - Jubilál Pintérék előadása

2013 októberében mutatta be Titkaink című előadását a Pintér Béla és Társulata a Szkéné Színházban. A társulat 19. produkciója január 25-én immár 100. alkalommal kerül műsorra.

 

A Titkainkat a színikritikusok 2014 legjobb drámája és legjobb előadása díjaival jutalmazták. Ez utóbbit korábban csak egyetlen társulat nyerte el a függetlenek közül.

 

Az előadás a 80-as évek ügynöktémáját dolgozza fel a Pintértől megszokott humorral. A bemutató óta tartó érdeklődés továbbra sem csökken, az előjegyzési listán még mindig 1500 körüli fő található, pedig csak a Szkénében már több mint 13.000 néző látta az előadást az elmúlt másfél év alatt!

 

Titkaink PuskelZsolt nl

Fotó. Pukel Zsolt


A produkció sikerét az is bizonyítja, hogy a premier óta számos hazai és nemzetközi fesztiválra meghívták. Felléptek már vele Mariborban, Szabadkán, Berlinben, Frankfurtban, Braunschweigben, Bázelban és Temesváron, valamint ott voltak a Bécsi Ünnepi Játékokon is, ahol álló tapssal jutalmazták őket! A magyarul nyomtatásban még nem olvasható Titkaink cseh fordítása Pintér önálló drámakötetében jelent meg A Sütemények Királynője és a Szutyok mellett. A kötetet a Prágai Magyar Színházi Fesztiválon mutatták be, a Titkaink felolvasó-színházi változatával együtt.


Nem újdonság, hogy Pintér darabjai és előadásai ilyen sikereket érnek el, egyedülálló módon tartja repertoáron – két előadását leszámítva – teljes életművét (jelen pillanatban 18 darabot). A Parasztopera már túl van a 250. előadáson is.


(Akik a Titkaink című előadásra szeretnének jegyet váltani, Bendák Mónikánál a jegy@pbest.hu e-mail címen tudnak az előjegyzési listára feliratkozni.)

 

Forrás: Pintér Béla Társulat

 

 

süti beállítások módosítása