Impro Cafe Budapest - A Scallabouche újra az Átriumban

 

A Scallabouche Társulat évek óta műsoron tartja angol nyelvű előadását, az Impro Cafe Budapestet. Január 27-én, kedden, újra látható lesz az Átriumban 19 órától.

Az improvizációs előadás során a színészek a közönség inspirációi alapján alakítják a történetet, a karaktereket. A nézőnek nem kell tennie semmit, és mégis belőle építkezik az előadás. Egyik oldalról az az érdekes helyzet áll a középpontban, hogy milyennek látnak bennünket és milyenek vagyunk valójában.

 

impro

 

Korábban Alexis Latham rendezővel, társulatvezetővel beszélgettünk az előadásról, így nyilatkozott:

 

"... Aki feljön a színpadra, annak rendszerint láthatóvá válik mindene. Mindig akad, amit az emberek takargatni akarnak, vagy amivel kapcsolatban ellentmondásos érzéseket táplálnak. Ennyi év után eljutottunk odáig, hogy látjuk a személyiségben rejlő ellentmondásokat. Az érdekes az, amikor a játék hatására a színpadon szereplő nézők olyasmit látnak meg saját magukban, amiről addig nem volt sejtésük.... Minden határt át szeretnénk lépni. Kicsit belemászunk a privát sorsokba, a társadalmi konvenciókról szeretnénk beszélni. Mindezt lehetőleg gyors érzelmi váltásokkal tennénk, úgy, hogy azok a dolgok, amelyeket nem merünk kimondani, kimondhatóvá váljanak. A nézőtéren ülő emberek reakcióit az impróban résztvevő néző is látja, így levonhatja a konzekvenciákat és talán a játék felszínre hozhat benne olyasmit, amit eddig szégyellt megfogalmazni..."

 

Az előadás végig angol nyelven zajlik, így angolul tudó, tanuló nézőknek ajánljuk.

 

 

Szereplők:
Szalontay Tünde, Alexis Latham, Hans Peterson

Zongorán közreműködik: Simon Attila

Az előadás angol nyelvű

2015. január 27. 19:00

Átrium Film-Színház
1024 Budapest, Margit körút 55.

 

süti beállítások módosítása