Ismét látható a Játékszínben Székely Csaba monodrámája

A Játékszín műsorán január 30-án (pénteken) újra látható Székely Csaba egyszemélyes komédiája, a Szeretik a banánt, elvtársak?, melyet Sebestyén Aba színész-rendező kelt életre. Az előadás után közönségtalálkozót tartanak.

 

yorick 1

 

Az előadás után a már hagyományossá vált, népszerű közönségtalálkozóra is sor kerül. A vendégek ezúttal Sebestyén Aba mellett Bozó Andrea színésznő, László Zsolt színész, Székely Csaba író és Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója.

 

Bozó Andrea Székely Csaba Bánya-trilógiájának valamennyi részében játszott, sőt, a Bányavízben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb női epizódalakítás díját a tavalyi VIDOR Fesztiválon. László Zsolt a Játékszín repertoárján látható, Sebestyén Aba rendezte Bányavirágban Ivánt alakítja.

 

A beszélgetést Lőkös Ildikó, a Játékszín dramaturgja vezeti.

 

yorick 2

 

Székely Csaba komikus műve eredetileg hangjátéknak íródott, majd Sebestyén Aba kérésére egyszemélyes változatot készült belőle. A Yorick Stúdió művészeti vezetője korábban elmondta, azért kereste meg Székely Csabát és Sorin Militaru rendezőt ötletével, mert szerette volna eljátszani a történet főhősét, azt az enyhén értelmi sérült fiatalembert, aki állapota ellenére tisztán látja a társadalmi helyzetet. Úgy fogalmazott: nagyon fontosnak tartja ezt a darabot, amely Romániának igen érzékeny időszakáról szól, és igen érzékenyen nyúl a témához.

 

„Izgatott, hogy egyszemélyes színházként egyedül játszhatom el a fanyar humorral átitatott történet főszereplőjét és mindazokat, akiket, ha kicsit elrajzoltan is, megidéz. A főhős épp velem egyidős, és én is hasonló romániai városban nőttem föl. Nálunk is voltak Veres elvtársak, akik így utólag inkább komikusnak tűnnek föl, nekem is volt ilyen kivételezett helyzetű osztálytársam, mint ennek a történetnek a főhőse, aki mégis boldogtalanul nőtt föl” - tette hozzá Sebestyén Aba.

 

 

Jegypénztár:
1066 Budapest, Teréz krt. 48.
telefon: +36 (1) 312-0430
nyitva tartás: H - V, 13.00 - 18.00, előadásnapokon 19.00 óráig

 

Szervezés:
1066 Budapest, Jókai u. 21.
telefon: +36 (1) 302-5709, +36 (1) 269-1540
e-mail: szervezes@jatekszin.hu
nyitvatartás: H - P, 10.00 - 18.00

 

 

süti beállítások módosítása