Almási Éva: "A koromat szeretném megélni"

Almási Éva játssza a női főszerepet Mécs Károly oldalán Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című darabjában a Budaörsi Latinovits Színházban. A színésznőt a Librarius.hu kérdezte.

 

A librarius.hu cikkéből:

 

"A darab már régóta érdekelt és amikor Frigyesi András igazgató nyáron fölkért rá, újra elolvastam és újra nagyon tetszett. De az is sokat nyomott a latban, hogy Mécs Károllyal szinkronban rengeteget dolgoztam együtt, színházban viszont a Petőfi Színház óta egyáltalán nem. Szabadúszóként valóban azt vállalok el, amihez igazán kedvem van, és engem nem érdekel a hely" - mesélte Almási Éva.

 

Hozzátette: ha kedve van, akár egy "lukban is eljátszik", ha olyan partnerek és olyan alkotótársak adódnak. Budaörsön pedig szeretet veszi körül, és inspirálóak a fiatal kollégák is.

 

 almasi-eva

 Fotó: Borovi Dániel

 

A január 31-i bemutatóval kapcsolatban megjegyezte, korban hozzáöregedett a szerephez. "Láttam ezt a Sinkovittsal és Tolnay Klárival, Fülöp Zsiga, Hámori Ildikó és Drahota Andrea voltak még benne, akkor nagyon megfogott. Olyasmit sosem gondolok, hogy valamit szívesen eljátszanék, egyszerűen gyávaságból azt hiszem, nem vállalnám azt a felelősséget, hogy aztán egyszer csak ott vagyok, és el kell játszanom. Abból még nem volt baj, ha az ember egy szerepet nem játszott el… Ráadásul az embernek öregségére – és nyugodtan mondjuk ki, én nyugodtan kimondom – egészen más képzete van a szerelemről" - mondta Almási Éva.

 

"Tisztelem azokat a korosabb hölgyeket, akik fogyókúráznak, fitneszbe járnak, meg akarják tartani a nemtudomhány éves korukat, én viszont úgy érzem, hogy soha többet nem leszek hetvenkét éves, tehát én ezt szeretném megélni. És kikérem magamnak, hogy bármilyen szempontból, fizikailag, lelkileg, vagy a divat miatt, vagy akár mert a régi fotóimra kellene hasonlítanom, bárki elvegye tőlem ezt a lehetőséget. Nem. Én a koromat úgy, ahogy van, ahogy a Jóisten adja, vagy a természet, vagy a génjeim, mit tudom én, azt meg szeretném élni. Nekem ez a lényeg. Persze, amikor néha ki kell nézni úgymond, és csinos ruhát, körömcipőt kell fölvenni, akkor pontosan tudom, hogy ez micsoda energia. Úgyhogy az is lehet, hogy ez az egész filozófiám az öregségről, ez egy halálos nagy lustaság…" - fogalmazott a művésznő.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása