Voyager 3 – A Tünet Együttes előadása újra látható

A Tünet Együttes legújabb, nagy sikerű bemutatója, a Voyager 3 – mission is possible február 11-én ismét műsoron a Jurányi Inkubátorházban.

Ajánló a darab elé:

 

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai.  De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet. Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

 

voyager meszaros csaba 1

Voyager 3 (fotó: Mészáros Csaba)

 

Az emberiség kultúrájának kis töredékeiből áll össze a Tünet Együttes legújabb előadása, amelyben az alapító tagok mellett új alkotók, szereplők is dolgoznak. Versrészletek, dalfoszlányok, statisztikák, fotók vagy éppen filmrészletek mesélnek, közölnek rólunk, az emberiségről a bensőséges hangulatú Voyager 3 – mission is possible című darabban.

 

Az alkotókról:

 

A Voyager 3 legénységét a Tünet Együttes alapító tagjai, Gőz István és Szász Dániel mellett Bánki Gergely, a Színművészeti Egyetem fizikai rendező szakán végzett Czakó Máté, a TÁP Színház előadásaiból ismert Gergely Katalin, az Isteni műszak és A Frankenstein terv című filmekben is játszó Stork Natasa és az Ingolstadt után Budapesten először színpadra lépő Valcz Péter alkotják. Závada Péter költő, a A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. tagja dramaturgként működött közre, a személyes és vendégszövegeket szőtte össze. Az előadást Szabó Réka rendezte.

 

voyager meszaros csaba 4

Voyager 3 (fotó: Mészáros Csaba)

 

Kritikus szemmel az előadásról:

 

„Van itt szó szexről, elmúlásról, a sündisznó szívveréséről, és mindarról, amit az emberiség végeláthatatlan önkifejezésében kitermel önmagából.” (7óra7, Hajnal Márton)

 

voyager meszaros csaba 6

Voyager 3 (fotó: Mészáros Csaba)

 

„Az előadás összességében elgondolkodtat, tartalmaz megható, együttérzésre késztető részeket, felvet általános „nagy kérdéseket” és tudatosan szórakoztat (…).” (Kutszegi Csaba, Színház)

 

süti beállítások módosítása