Tengely Gábor rendezésében tart premiert a Kabóca

A királykisasszony, akinek nem volt birodalma címmel új előadást mutat be február elsején a Kabóca Bábszínház a veszprémi Hangvillában.

Ajánló a darab elé:

 

Igaz történet királyfiakról, pónilovakról és udvari bolondokról: kastélyokról, tortákról meg koronázásijelvény-készletekről. Leginkább, persze, Lenke királykisasszonyról, akinek nem volt birodalma. Igaz történet arról, hogy nem mind arany, ami fénylik - ami meg nem fénylik, lehet, hogy az. Imitt, amott, mindenütt.

 dsc5476

Mákszem Lenke (forrás: Kabóca Bábszínház)

 

Székely Andrea a darabról:

 

Mint Székely Andrea, a bábszínház igazgatója elmondta, a darab különlegességét az adja, hogy egy dramaturgiai fordulatnak köszönhetően váratlanul cseppennek az előadásba a közönség soraiban ülő gyerekek. Kezdetben ráadásul nem is egy királykisasszonyt, hanem egy idősebb nőt látnak, és szépen lassan bontakozik ki a történet.

 

Székely Andrea úgy fogalmazott: az előadás fő üzenete az, hogy semmi sem elérhetetlen, minden álom megvalósulhat egyszer. "Varázslat, csodák, meglepetések várják a nézőket" - ígérte az igazgató.

 

dsc5814

 Mákszem Lenke (forrás: Kabóca Bábszínház)

 

A darab címszerepében Mákszem Lenke színésznő látható, akinek társa Bosco, egy kisméretű kutya. A bábszínház ugyanis a Veszprémi Állatvédő Egyesülettel és az Otthont az Állatoknak Alapítvánnyal együttműködve az állatok védelmére is fel akarja hívni a figyelmet - tette hozzá Székely Andrea.

 

Székely Andrea kitért arra is, hogy a nemzetközi Small Size Napok keretében szombaton 10-17, vasárnap pedig 10-16 óráig Fekete-Fehér címmel interaktív kiállításra is várják a családokat a Hangvillába.

 

dsc6190

  Mákszem Lenke (forrás: Kabóca Bábszínház)

 

A királykisasszony, akinek nem volt birodalma

 

Alkotók

író: Markó Róbert

tervező: Szűcs Edit

zenei szerkesztő: Varga Vince

rendező: Tengely Gábor, Blattner Géza-díjas

 

Előadó

Mákszem Lenke

 

 

Legközelebbi előadások:  

február 1. - 10:00 Hangvilla

február 5. - 10:00 Hangvilla

Forrás: MTI, Kabóca Bábszínház

 

süti beállítások módosítása