Veszprémbe költözik a Pécsi Balett

A Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe című mesebalettjét a összesen 13 alkalommal láthatják a Veszprém megyei ifjú színházrajongók gyermekbérletes előadásban.


A bemutató előadás február 8-án, 15.00 órakor lesz. További előadások: február 9-12., majd március és május végén.

 

UjvariKatalin NagyIrisz FotoKortvelyesiLaszlo

Fotó: Körtvélyesi László


"Mindig nagy öröm, ha egy társulat utazhat, hiszen a meghívás munkánk elismerését jelenti. Különösen jó érzés ez egy régebb óta repertoáron lévő produkció esetében. Hihetetlen, de a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettünk 2011. óta varázsolja el a közönséget. Oberfrank Pál igazgató úr meghívása azért is megtisztelő, mert egy 2013-as vendégjáték eredményeként kerül most bebérletezésre előadásunk. Az ilyen jellegű együttműködés vidéki színházak között azért nem túl gyakori, ezért én ezt már önmagában társulatom sikerének tartom. Táncművészeim és jómagam is nagy várakozással tekintünk az előadássorozat elé. Kihívás, hogy a premiert követő előadásokat a Veszprémi Petőfi Színház műszaki dolgozóinak segítségével valósítjuk meg. Természetesen maximálisan bízunk a veszprémi kollégákban és biztos vagyok benne, hogy táncművészeimnek sikerül elvarázsolniuk a veszprémi gyerekeket is ezzel a bájos és humorban is bővelkedő táncszínházi előadással" - mondta el Vincze Balázs, Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas művész, a Pécsi Balett igazgatója.

A februári veszprémi előadássorozatot követően második alkalommal mutatja be a Pécsi Balett társulata a Carment a budapesti Művészetek Palotájában február 18-án, de már májusra is van egy lekötött előadásuk Vincze Balázs koreográfiájából.

 


Pécsi Balett:

Hófehérke és a hét törpe
- mesebalett -

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Díszlet-, jelmeztervező: Andrea T. Haamer
Dramaturg: Uhrik Dóra
Koreográfusok: Czebe Tünde, Vincze Balázs
Rendező: Uhrik Dóra

Hófehérke: Ujvári Katalin
Királynő, Hófehérke mostohája: Nagy Írisz
Öreg király: Kerekes Soma Lőrinc
Herceg: Schrott Dániel
Vadász: Harka Máté

Tudor: Kerekes Soma Lőrinc
Vidor: Kócsy Mónika
Szende: Tuboly Szilárd
Szundi: Koncz Péter
Morgó: Molnár Zsolt
Hapci: Szabó Márton
Kuka: Matola Dávid

Holló: Madonia Florence
Katica: Keresztes Patrik/Dér Dalida
Mókus: Czebe Tünde
Nyuszi: Tóth Klaudia
Medve: Harka Máté

valamint Bálint Adél és Szécsi Theodóra

 

 

süti beállítások módosítása