Cseresznyevirág - Japánt köszönti a Brighella

Cseresznyevirág címmel japán mesék alapján készített bábelőadást tűz műsorára a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata 2015. február 11-én, szerdán, 15 órától a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében Japán Nemzeti Ünnepe alkalmából.

 

cseresznye2

 

A távol-keleti ország államalapításának ünnepén műsorra kerülő előadás alapjául szolgáló szöveg Kaszás Villő munkája, az előadás rendezője pedig magyarországi vendégművész, a Blattner Géza-díjas Rumi László, aki először dolgozott a szatmárnémeti bábos műhellyel.

 

A tavaly novemberben bemutatott előadás bábjainak és jelmezeinek tervezője Bodor Judit és Szász Zsolt m. v., a színpadképet maga a rendező tervezte meg, a zenét Szokolay Dongó Balázs m. v. szerezte. A bábokat Nagy Anikó, Bandura Tibor, Nagy Tamás és Bandura Emese kelti életre, meghívott színész-vendégként pedig Tóth-Páll Miklóst, a társulat prózai tagozatának örökös tagját láthatja a közönség.


Az előadás ingyenesen tekinthető meg!

 

cseresznye1

 

 

„Virág leszek én, illatos,
Körüldongnak a méhek...”

 

Dalol és táncol Hanako, a cseresznyevirágból született leány. Mert ez a mese elvarázsol minket egy távoli szigetre, ahol a tengerből bukkan elő a Nap s a bambuszerdő levelein megcsillan a Hold ezüst fénye. Ám egy napon a gonosz Majomképű Démon beköltözik a ligetbe, s azzal fenyegetőzik, hogy elapasztja a vizeket, ha nem teljesítik akaratát. Botcsinálta-démonűzők, derék harcosok küzdenek ellene, mindhiába. Vajon ki fogja megszelídíteni a félelmetes démont.


Fából faragott bunraku bábokkal, keleti zenével játsszuk az előadást. Mindenki megnézheti, ötéves kortól!

 

„Jázminágra száll, halkan énekel
a rigó csicsereg, tovarepül aztán...”

 

Forrás: Harag György Társulat

 

 

süti beállítások módosítása