Először lép fel Budapesten a Monty Python-alapító Eric Idle

A Nem a Messiás című musical a Monty Python 1979-es Brian élete c. filmjének klasszikussá vált poénjait és legismertebb slágereit is felvonultatja. A főbb szerepeket Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdú Steve, Pintér Dömötör és Galla Miklós játssza.

Először lép fel Budapesten Eric Idle, a Monty Python egyik alapítója, többek közt a Spamalot társszerzője, melynek musical-változatát nálunk a Madách Színház mutatta be. A darab országos turnéra indul, Szomor György rendezésében láthatja majd a debreceni, veszprémi, pécsi, győri, szegedi és a soproni közönség is.

 

nem-a-messias-original-60494-e1420192228157

 

 

Mit adtak nekünk a rómaiak?

 

Bazi nagy görög lagzi című film óta tudjuk, hogy egy csomó jó dolog a görögöktől származik, és bár nem vagyunk egyformák, csak akarnunk kell és meglátjuk, nincs is olyan sok különbség közöttünk, mert „mi mind gyümölcsök vagyunk!" Hasonló vagy talán még nagyobb igazságokat tudhattunk meg az 1979-es Brian élete című filmből. Például, hogy mi mindent adtak nekünk a rómaiak.


A Monty Python Társulat legendás mozijában a rómaiak ellen szövetkező Júdea Népe Front például rájön, hogy valójában a kor legnagyszerűbb vívmányai a rómaiaktól származnak. A Brian életéből készült előadás alkotói, Eric Idle és John Du Prez sem hagyták ki ezt a fontos jelenetet a színpadi változatból, a Nem a Messiás (Csak egy haszontalan fiú) című vígoratóriumból.


Az Eric Idle által csak baroque 'n' roll-nak nevezett stíluskavalkádból pontos választ kapunk arra a kérdésre, hogy mit adtak nekünk a rómaiak: vízvezetéket, csatornázást, utakat, öntözést, gyógyászatot, oktatást, népfürdőket, közbiztonságot és persze a bort – mindezt egy felejthetetlen dalban – áll az előadás ajánlójában.

 

 

 

Always Look on the Bright Side of Life

 

A dalt – ahogy az egész vígoratóriumot – élőben, magyar nyelven is láthatja a hazai közönség, hiszen Eric Idle vendégszereplésével május 31-én a Papp László Budapest Sportarénában adják elő a Nem a Messiás című művet. A főbb szerepeket Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdú Steve, Pintér Dömötör és Galla Miklós játssza, énekli. A kíséretet 100 tagú kórus és a Budafoki Dohnányi Zenekar 80 zenésze adja majd Hollerung Gábor vezénylésével.

 

Forrás: eventinfo.hu, BrekaCom

 

süti beállítások módosítása