Befejezi működését a Szputnyik

Évad közben kényszerülnek arra, hogy befejezzék működésüket.                                                               

szputnyik
 
 
A Szputnyik közleménye:
 
 

Bodó Viktor és Tóth Péter hosszas mérlegelés és megoldáskeresés után döntöttek úgy, hogy a Társulat életében is ez a legemberségesebb megoldás. A 7 éve működő csapat (10 színész, 7 stábtag) nem kíván magyarázkodni, csupán tényszerűen szeretné felsorolni, mik vezettek oda, hogy ezt a döntést meghozták: 

 - Produkciók létrehozására két éve nem kaptunk hazai pályázati támogatást, ezért azokat a működési támogatásból kellett kigazdálkodni. 

 - A költségvetés 1/3-át jelentő működési pályázati támogatás a legjobb esetben is csak az adott év júliusában érkezett meg, minden tavasszal forráshiányt okozva. 

 - 2009 óta teszünk eleget külföldi meghívásoknak. Ezek a koprodukciók ugyan fedezték a költségvetés 2/3 részét, de komoly szervezési nehézségeket okoztak. Egyrészt minden esetben csak a társulat egy része tudott dolgozni egy-egy ilyen helyzetben, így a csapat kétfelé szakadva játszott itthon és külföldön (több külföldi előadás esetében ez már komoly logisztikát jelentett az egyeztetésnél és a műsorterv elkészítésénél), másrészt ez az évek óta fennálló helyzet egyre komolyabb problémát jelentett társulati életünkben, hisz együtt nem tudtunk itthon dolgozni.

 - A hazai jegybevételek csupán az adott előadás fenntartását, továbbjátszását biztosították, plusz bevétel nem keletkezett. Szponzori támogatást méretünkből adódóan sem sikerült szerezni.

  - Saját előadásainkat (akezdetvége, Baal, A heilbronni Katica) március 31-ig láthatják még a Jurányi Házban, a Vígszínházzal együttműködésben létrejött két előadás - köztük a most készülő Koldusopera - és Grazban a Motel az évad végéig biztosan műsoron lesznek. 

MENTŐCSÓNAK Egységünk a tervek szerint önfenntartó módon folytatja színházi nevelési munkáját. A Társulatot működtető Szputnyik Nonprofit Kft. minden jelenlegi szerződéses kötelezettségét teljesíti.  

Sajnos nem látunk tiszta körülmények között megpályázható színházat, ahol folytathatnánk a munkát.  

Azért, hogy a Szputnyik Hajózási Társaság eddig is eljuthatott, köszönetet mond Anna Badorának, Karin Beiernek, Polgár Andrásnak, Török Andrásnak, Arnold Istvánnak, Gauder Milánnak, a MASZK-nak, Faragó Balázsnak, Leszták Tibornak és a MU-nak, Kulcsár Viktóriának és a FÜGÉnek, Faragó Balázsnak, valamint Eszenyi Enikőnek és a Vígszínháznak.

süti beállítások módosítása