Fesztivált rendez a 15 éves Scallabouche Társulat

A Scallabouche Társulat immár 15 éve van jelen a magyar színházi életben. Ezt február végén egy pár napos fesztivállal ünneplik a Jurányi Inkubátorházban.

7 napig tart a fesztivál:

 

Nem csak a jelenleg repertoáron lévő előadásaikat láthatjuk a fesztivál alatt, hanem - visszatekintve az elmúlt évekre - a társulat a régen játszott produkciói közül is válogat!

 

A hét napos Scallabouche 15 Fesztiválon így olyan előadásokat is láthatunk újra, melyek a társulat működésének első éveiből valók. Az előadásokon keresztül megismerhetjük a Scallabouche elmúlt 15 évét. Honnan indult, és jelenleg merre tart a csapat.

 

Improvizációs, angol nyelvű előadásokkal, alapszövegekből építkező magyar, illetve kétnyelvű darabokkal, zenés, humorral teli produkciókkal várják közönségüket.

 

fesztivalscala

 

Alexis Latham, a társulat alapító-vezetője a társulatról:

 

„A Scallabouche Társulat 2000-es megalakulása óta elsősorban improvizációval foglalkozik. A rögtönzés szabályainak megfelelően, a társulat útját sosem terveztük előre, hanem a pillanat kihívásaira válaszoltunk. Eddig több mint tizenöt előadást készítettünk, és eddig mindig tudtuk, mi legyen a következő lépés, merre vezessük a történetünket. Egy idő után, amikor visszanéztünk az addig megtett útra, a véletlenek már logikus folyamatnak látszottak. Mindig a korlátokat próbáltuk feszegetni, a határokat akartuk eltüntetni: színész és néző, színész és figura, képzelet és valóság között. Talán ez az, amit igazából csinálni szeretnénk: elcsípni a rögtönzésből eredő életteli, spontán veszélyt, és előadásaink állandó hajtóerejévé tenni – legyenek azok szöveg- vagy impró alapúak. De miért? Mert ha a néző rájön, miről beszélünk, már nem is arról van szó.”

 

Itt a fesztivál programja:

 

2015. február 19. Egyszer volt, hol nem volt.hu 19.00 óra

2015. február 20. Story Room angol nyelvű előadás 19:30

2015. február 21. Intim Impro 19:30

2015. február 22. Magánélet 19.00 óra
2015. február 23 és 24. Semleges nemek 19.00 óra

2015. február 25. Scabaret kétnyelvű előadás. 19.00 óra

 

süti beállítások módosítása