Musical lemezt is díjaztak a Grammy-gálán

A Grammy-díjátadót 2015-ben február 8-án rendezték meg Los Angelesben.

A tavalyi MusiCares Person of the Year elismerés győztese, Carole King ismét díjat kapott: a legjobb musical album kategóriában a Beautiful: The Carole King Musical nyert.

 

 Carole King első Nr. 1 felvételét, a "Will You Love Me Tomorrow" című dalt 17 éves korában írta, ő volt az első énekesnő, akinek lemeze, több mint tízmillió példányban kelt el. 1971-es Tapestry című albuma 15 hétig vezette az amerikai összesített slágerlistát.

 

Több Grammy-díjat szerzett 1972-ben. Carole Kinget rengeteg díjjal jutalamzták, tagja a Dalszerző Hírességek Csarrnokának, 1990-ben pedig a Rock and Roll Hall of Fame-be is bekerült. Kedvenc sorozatában, a Szívek Szállodájában vállalt egy apró szerepet, ő alakította a Stars Hollow lemezbolt tulajdonosát.

 


Önéletrajzi könyve, az A Natural Woman: A Memoir az amerikai bestseller listák élre került 2012-ben. Tavaly pedig debütált a Beautiful: The Carole King Musical, a Stephen Sondheim Theatre-ben.


Az előadás eredeti felvételei olyan népszerűek voltak Amerikában, hogy a musical lemez az első helyet is megszerezte a Billboard Top Broadway Albums listáján. A darab két Tony-díjat is nyert, Jessie Mueller 2014-ben a legjobb musical színésznő lett, míg Brian Ronan a legjobb zenei tervezés kategóriában győzött.

 

Beautiful-Carole-King

 

Míg tavaly az azonos neműek házasságkötésének elismeréséért, addig az idei Grammy-gálán a nemi erőszak és a bántalmazás ellen emeltek szót a gálán. Barack Obama elnök üzenetében arról beszélt, hogy a művészeknek nagy hatással van a közvéleményre, így módjukban áll befolyásolni az emberek gondolkodását. Arra kérte a zenészeket, vegyék rá rajongóikat, hogy álljanak a bántalmazás felszámolásának ügye mellé, s így senkinek se kelljen félelemben élnie.

 

 

Forrás: Színház.hu, caroleking.com, MTI

 

süti beállítások módosítása