Péntek 13-án érkezik a Fekete Péter a Madáchba

Először láthat operettet a közönség a Madách Színházban.

A darabot február 13-án pénteken mutatják be, ám a Fekete Péter szereplőit már a Madách Tv-ből megismerhetik a nézők.

 

FeketePeter

 

A Fekete Péter című kisoperettben Pessty Péter szerepében Magyar Attila látható, Hajnal Lucienként Nagy Sándor, Szőnyi Ellaként Malek Andrea, Hajnal Nikolettként Simon Boglárka lép színpadra. Klein Klárát Kovács Patrícia illetve Mahó Andrea, Angyal Gusztávot Sánta László, Mari-t a szobalányt Trecskó Zsófia, Ebes Károlyt Székhelyi József, Ságinét Bajza Viktória alakítja. Badilla, a sofőr valamint a boy és Virág alt is Ekanem Bálint lesz, Miskei államtitkárként és Benettiként pedig Rozsos István lép színpadra.    

 

Fekete Péter esete a láthatatlan emberrel:

 

Az Eisemann Mihály, Zágon István és Somogyi Gyula tollából született kisoperett, Puskás Tamás átdolgozásában és rendezésében kerül színpadra a Madách Színházban. Ez azonban nem az első alkalom, hogy Puskás Tamás Fekete Pétert rendez.

 

Fekete Péter le sem tagadhatná önmagát:


 

 

"Ha egészen őszinte akarok lenni, inkább azt mondanám, hogy egyetlen alkalommal rendeztem meg a darabot, ami aztán többször színpadra került itt-ott az országban, más-más szereposztással. Olyan ez, mint egy népmese: szájról szájra terjed, és közben folyamatosan alakul. A Fekete Péter is bizonyos értelemben a városi folklór része, hiszen - mint a mesékben általában - örök igazságot hordozó történetről van szó, és éppen ezért jó újra és újra megnézni. Ott van benne a kisember, akinek a hátán táncol az egész világ, mégis kivágja magát, ott a számtalan dal, amit azok is ismernek, akik valójában még soha nem látták a darabot, és eközben az egész mű az első pillanattól fogva egy hatalmas kacagás” - véli a rendező.

 Forrás: Madách Színház, Fidelio

 

süti beállítások módosítása