"Korán kelőknek" kínál kedvezményeket a Budapesti Nyári Fesztivál

Ha a legjobb áron szeretne hozzájutni a legjobb helyekhez az ország egyik legszebb nyári színházának előadásaira, érdemes korán jegyet váltani. 

margitsziget sirokai levente3 

 

A 11. Budapesti Nyári Fesztivál minden eddiginél gazdagabb programkínálattal készül a nyárra, és a kulturális szférában elsőként bevezeti a szállodaiparban és a légitársaságoknál nagy népszerűségnek örvendő Early Bird promóciós kampányt. „Ez nemcsak egy jól hangzó figyelemfelkeltő eszköz, hanem esetünkben a nyárhoz kapcsolódó szimbólum is. A madár a vidámságot, a zenét, a szabadságot jelképezi, és a várakozást a nyárra. Arról nem is beszélve, hogy az első szuperprodukciók és sztárok megnevezésével egy időben már az első fecskék is elindultak a Margitsziget felé” – nyilatkozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. igazgatója.

 

Februártól júniusig, a fesztivál nyitásáig tart a játékos kampány, mely a kedvezmények és ajándékok tekintetében a "legkorábban kelőknek" nyújt számos pénztárcakímélő lehetőséget. Februárban öt előadást hirdettek meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad műsorából, melyekre ebben a hónapban 40%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet online és személyes vásárlás során is. Érdemes figyelni a színház kommunikációs csatornáit – honlapját, közösségi oldalát és hírlevelét –, hiszen a kínálat folyamatosan bővül, a kedvezmények viszont csökkennek: márciusban 30%, áprilisban 20%, májusban 10% kedvezménnyel juthatnak hozzá a legjobb helyekhez.

 

A Margitszigeten június 12-én nyit a szezon a Liszt és Dante című koncerttel – a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. Az idei nagy operabemutató Goldmark Károly Sába királynője című monumentális operája lesz július 3-án és 5-én – a Magyar Állami Operaházzal közös produkciót Káel Csaba rendezi. Carl Orff 120. születésnapján, július 10-én a Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar különleges produkcióját mutatják be, a Catulli Carmina és a Carmina Burana című táncjátékokat nagyzenekari kísérettel.

 

A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncerten megemlékeznek Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról – a koncert sztárvendégét szenzációként jelentik majd be a szervezők. Puccini Tosca című operáját augusztus 7-én és 9-én a hagyományokhoz híven külföldi sztárénekesekkel viszik színre – a címszerepben Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszoprán lép fel, Cavaradossit a fiatal chilei tenor, Giancarlo Monsalve alakítja. Az idei musical bemutató a Jézus Krisztus szupersztár lesz, a Honvéd Táncszínház a Benyovszky című táncjátékot mutatja be, és készül egy vadonatúj éjszakai cirkusz-színházi revü is, mely a francia Moulin Rouge világát idézi meg. Augusztus 22-én a Gipsy Kings alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik.

 

 

 

süti beállítások módosítása