Mi történt Pearl Habor után? - Musicalt ihletett George Takei családja

A New York-i Broadwayn is bemutatják George Takei japán származású amerikai színész Allegiance című musicaljét, amelyet saját családjának története ihletett.

Allegiance4

 

A leginkább a kultikus Star Trek tévésorozatból, illetve az annak alapján készült mozifilmekből, Mr. Suluként ismert filmszínész, George Takei nem csak az Allegiance – szabadfordításban „Állampolgári hűség” -  című musical alkotója, de a darabban maga játssza a főszerepet is, így életében először lép majd fel  a Broadwayn.

 

 

"Immár a világ is megismerheti ezt a fontos, lebilincselő és megindító előadást" - írta Facebook-oldalán a 77 éves színész, aki a musicalhez családja történetéből merített ihletett. A darab - amelynek alcime „Egy történet, amit soha nem hallottál, egy család amelyet soha nem felejtesz el” - egy japán származású kaliforniai családról szól, amelyet a második világháború alatt otthonukból egy wyomingi lágerbe deportálnak.

 

George Takei családjának története azonban korántsem egyedi: a Pearl Harbor elleni japán támadást követően összesen 120 000 amerikai-japánt vittek el lakhelyéről, és zártak külőnböző táborokba az Egyesült Államokban. Az alkotók szerint a musical amellett, hogy a család és a szeretet fontosságát hangsúlyozza, egy teljesen új megvilágításba helyezi az amerikai történelem egyik legsötétebb fejezetét, amelyről eddig nem volt „divat” beszélni.

 

Allegiance2

 

A musical zenéjét és dalszövegeit Jay Kuo írta, a szövegkönyv Jay Kuo és Lorenzo Thione közös munkája.


A zenés színpadi mű, amelyet George Takei "családi hagyatéknak" tekint, a Broadwayn várhatóan 2014. október 9-én debütál. A darab azonban nem teljesen ismeretlen az amerikai közönség számára, 2012-ben ugyanis már bemutatták a San Diegó-i Old Globe színházban, ahol teltház előtt játszották. Az Allegiance megdöntötte az Old Globe 70 éves jegyeladási rekordját is.

 

Forrás: Színház.hu, MTI, allegiancemusical.com

 

süti beállítások módosítása