Milánó Aida-lázban ég - Új rendezésben mutatták be

A milánói Scala közönsége az operaszezon egyik fénypontját várja: Verdi Aidáját új rendezésben mutatták be vasárnap este.

A Peter Stein által színpadra állított operát Zubin Mehta vezénylésével adják elő. Mehta a múlt év júliusában elhunyt Lorin Maazel helybe lép a karmesteri pulpituson.

 

aida

 

Peter Stein az elmúlt években számos Verdi-operát rendezett. A Salzburgi Ünnepi Játékokon 2011-ben a Macbethet állította színpadra Riccardo Muti vezényletével, 2013-ben Verdi Don Carlosát. 

 

"Mindent a legszükségesebbre csökkenteni, ez az én stílusom" - nyilatkozta a német rendező az milánói előadásról, amelynek díszleteit teljes egészében a Scalában tervezték. Ez vihart is kavart Milánóban, felbőszítette az eddigi előadás rendezőjét, Franco Zefirellit, hogy díszleteit eladták a kazah főváros operaházának. 

 

 A címszerepet a Bécsben élő amerikai szoprán, Kristin Lewis alakítja, aki a Staatsoperben 2013-ban debütált az etióp hercegnő szerepében. Radamest az olasz Fabio Sartori játssza, Amneris szerepében Anita Rachvelishvilit láthatja a közönség. A grúz énekesnő a 2009-2010-es szezonban Carment alakította Daniel Barenboim vezénylete alatt a Scalában. Amonasro szerepében a grúz bariton, George Gagnindze énekel.

 

süti beállítások módosítása