Helen Mirrent színházi díjjal tüntetik ki New Yorkban

A rangos Jason Robards-díjjal tüntetik ki Helen Mirren brit színésznőt márciusban a Broadwayn.

A színésznő a Roundabout Theatre Company 2015-ös tavaszi gálaestjén veheti át a színházi elismerést március 2-án. Az Oscar-, Emmy- és Golden Globe díjas Mirren tiszteletére rendezett ünnepségnek a Waldorf Astoria bálterme ad majd otthont - írta szerdán a broadwayworld.com.

 

helen-mirren-the-audience

The Audience (fotó: Rex Features/Dan Woolle)


Mirren 1995-ben debütált a Broadwayn a Roundabout Színházban Turgenyev Egy hónap falun című előadásában. Az idei színházi szezonban ismét visszatér a Broadwayre, ezúttal a Londonban nagy sikert aratott The Audience című darabban láthatja a közönség.


A kétszeres Oscar-díjas, Tony-díjas és Emmy-díjas amerikai színészről elnevezett Jason Robards színházi díjat azok a művészek kaphatják meg, akik a Roundabout színházi munkájára és a világ színházi életére egyaránt nagy hatással voltak.


A gálát a hatszoros Tony-jelölt Scott Ellis rendezi, aki annak idején Mirrennel színpadra állította a Turgenyev-művet. Az est fellépői között lesz Jennifer Garner, Alessandro Nivola, Victor Garber, Donna Murphy, Kelli O'Hara és Betsy Wolfe is.


Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása