Akadálymentesített Közhely a Trafóban

A Tünet Együttes Közhely – élet-disco című előadását 2015. február 21-én a közönség látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játssza a Trafó Kortárs Művészek Házában.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Az audio-narráció lényege, hogy a látássérült és vak emberek számára egy narrátor közreműködésével élvezhetővé tesz egy színházi előadást, a vizuális színpadi történések közvetítésével. Mivel a Közhely – élet-disco műfajában a verbalitás és a mozgás ötvöződik, a közönség érintett tagjainak rendhagyó élményben lehet része, hiszen a narrátor egy fizikai, táncos színházi előadást közvetít számukra.

Az előadáshoz tartozó hangos meghívó, bevezető narráció itt hallgatható meg.

 

meszaros csaba kozhely 5

Fotó: Mészáros Csaba

 

Az előadás alatt a narráció egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül hallgathatató. Az eszközök limitált számban állnak rendelkezésre, ezért kérik, hogy az érdeklődők részvételi szándékukat minél előbb jelezzék az alábbi elérhetőségeken:
Jobbágy Bernadett: onop02@gmail.com / +36 30 864 0098

 

A közönség látássérült tagjai és kísérőik az előadás előtt 18:45-től színpadbejáráson vehetnek részt.

 

A Közhely – élet-disco próbafolyamatának egy része a próbateremben, a másik köztereken, például a Moszkva téren folyt. Az alkotók alaposan megfigyelték a tereket, az ott megforduló embereket. Az előadás egypercnyi köztéri szemlélődés megnyújtott, elmélyített, magunkra vonatkoztatott olvasata. Az öt szereplő személyes története úgy mixelődik össze a járókelők történeteivel, ahogy egy DJ keveri a hangsávokat.

 

Az előadás a közhelyen túli közös helyet keresi, hogy hogyan kerülhetünk közelebb egy másik ember megértéséhez a saját történetünkön keresztül. Az alkotók mindezt táncos és szöveges formában, humorral és öniróniával, egyszerre hiperrealista és absztrakt stílusban fogalmazzák meg, élőben kevert zenével, DJ közreműködésével. A nézők könnyen magukra ismerhetnek a gesztusokban, a mozdulatokban és a történetekben, akárcsak egy pop dalban.

 

süti beállítások módosítása