Leállt a Pécsi Horvát Színház felújítása

A félmilliárdos állami forrásból épülő-szépülő nemzetiségi teátrum kivitelezője durván elmaradt a határidők teljesítésével, az önkormányzat meg is vált tőle - számolt be a pecsistop.hu.

 

Újfent csúszik a Pécsi Horvát Színház megújítási projektje: az eredetileg tavaly őszi átadás december 31-re módosított határidejét sem tudta tartani a kivitelező cég. Az 560 millió forintos projektben a színházat felújították és bővítették volna, ám a kivitelező megcsúszott, saját bevallása szerint az elhúzódó régészeti feltárás, valamint a csapadékos időjárás miatt. A színház társulata mindeközben a Zsolnay Negyedben próbált és tartott bemutatókat, valamint járta a környéket és a külföldet az előadásaival - írja a pecsistop.hu.

 

pecsi horvat szinhaz

Fotó: pecsistop.hu

 

"Tekintettel arra, hogy a Vállalkozási szerződésben vállalt teljesítési véghatáridő eredménytelenül eltelt, valamint Megrendelő több lakossági megkeresést is kapott a szomszédos ingatlanok lakóitól, hogy elviselhetetlenné vált számukra az elhúzódó munkálatok által keltett zaj, ami teljesen ellehetetleníti a mindennapjaikat, Megrendelő - jogi képviselője útján - 2015. január 28. napján bejelentette azonnali hatályú felmondását. A jelenlegi állapotok műszaki szempontok alapján történő felmérése folyamatban van (mind mennyiségi és minőségi oldalról). A felmérést követően egy új kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás kerül lefolytatásra. Az eljárás lezárását követően a kivitelezési munkák folytatódhatnak, addig is a város gondoskodik az építési területen történő őrzésről és állagmegóvásról" - közölte a portállal a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Forrás: pecsistop.hu

 

 

süti beállítások módosítása