A madarak nem alszanak - Fizikai színház a CEU-ban

Február 19-én a Közép-európai Egyetem Október termében látható a Ptah Színház A madarak nem alszanak című előadása. Az alkotók a kijevi Majdanon történt összecsapások első évfordulójának alkalmából az áldozatok emléke előtt tisztelegnek.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Az előadás egy bőröndből bontakozik ki, s egy férfi és nő kapcsolati küzdelmeit mutatja be, mígnem szembe kell nézniük az igazi és elkerülhetetlen harccal; a háborús helyzet miatti elszakadással.

 

ptah madarak

 

Kérdés, hogy mi a megoldás, ha van egyáltalán, hogyan lehet a szeretet erejét megőrizni még a legreménytelenebbnek tűnő pillanatban is. A történetet az alkotókat aktuálisan foglalkoztató és feszítő kérdések ihlették, úgymint a már egy éve tartó ukrajnai konfliktus. A darabban tárgyak elevenednek meg, fenyegető vagy épp humoros formában, s válnak a zenei aláfestés szerves részévé. Ez az előadás a kijevi Majdanon történt összecsapások egyéves emlékére, az áldozatok és szeretteik tiszteletére történik.

 

Domonkos Ágnes a London International School of Performing Arts kreatív színész szakán sajátította el Jacques Lecoq technikáját, Mykola Bondarchuk a Kievi “I.K Karpenko-Karij” Állami Színház és Fim-és Televízós Egyetemen tanult, majd a két művész a holland Moving Academy for Performing Arts (MAPA) kurzusain találkozott és kezdett el közösen alkotni. Az előadás a MAPA rezidencia programjában nyerte el végső formáját.

 

A február 19-i előadásra a belépés ingyenes.

 

ptah madarak 2

 

Ptah Színház: A madarak nem alszanak 
Fizikai színházi előadás ‘50

 

Alkotók/előadók: Mykola Bondarchuk (UA), Domonkos Ágnes (HU)
Coach: Dezső Virág (HU), Ide Van Heiningen (NL)
Zene: Mykola Bondarchuk és Domonkos Ágnes


Febr. 19. 19.00
CEU, Október terem

Bp., Október hatodika u. 7.

Támogatók: MAPA, SÍN, Badacsony Régió

 

 

süti beállítások módosítása