DiverZity - Debrecenben vendégszerepel a TranzDanz

DiverZity című előadását mutatja be a TranzDanz február 26-án (csütörtökön) 19 órától a Csokonai Színházban.

 

Az alkotók ajánlója:


A darab egy nem is annyira képzeletbeli városban, DiverZityben játszódik, amelynek hiszterizált, gyűlölködő és féltékeny, reális és irracionális félelmektől rettegő, a vezérért rajongó vagy neki csupán meghunyászkodó lakóit látjuk. Egyre csak torzulnak az arcok, egyre gyűröttebbek a maszkok, egyre giccsesebb és ócskább a végeredmény. Széttöredezett, apró fragmentumokból összeálló, irányvesztett életük nem tart sehová, talán már nem is élnek, illúzió, propaganda, népi-globál-reality-show, átverés az egész…

 

TranzDanz DiverZity 1 Dusa Gabor

Fotó: Dusa Gábor

 

A TranzDanz produkcióról-produkcióra újjászerveződő, megújuló társulat, ahova Kovács Gerzson Péter (KGP) koreográfus, látványtervező a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb szólistáit, művészeit hívja meg. Zenésztársai szintén a zenei élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek: az elektronikus zajzenétől a neoklasszikus kortársig, az akusztikus ethno-jazztől az innovatív DJ-kig, a népzenétől a korabarokkig.

A koreográfus 2014-ben a DiverZityben nyújtott alkotói teljesítménye elismeréseként Az Év Legjobb Alkotója díjat nyerte el.
A darab szereplői közül Bora Gábor 2010-ben, Tókos Attila 2013-ban részesült az évad legjobb táncosa elismerésben, aki a 2014-es Junior Príma Díjazottja díjazottja is, Blaskó Bori 2013-ban az évad legjobb táncművésznője címet nyerte el.

 

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

 

 

Kovács Gerzson Péter / TranzDanz:

DiverZity

 

koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter 

táncosok: Bora Gábor, Blaskó Borbála, Fehér Laura, Tókos Attila


zene: Wondawulf
videó: Horváth Boldi
technikai munkatárs: Payer Ferenc

 

 2015. február 26. (csütörtök) 19 óra

Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen

 

 

 

süti beállítások módosítása