"Egy szélesvásznú mozit varázsolunk a színpadra" - Kentaur A nyomorultakról

Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint 80  jelenetváltásra van szükség. A nyomorultak bonyolult díszlete egyik percről a másikra alakul át például csatornából híddá, majd kórházzá. Monumentális produkció készül a Szegedi Szabadtérire.

Kentaur tervezi az idei Szegedi Szabadtéri egyik legjobban várt előadásának, A nyomorultaknak a díszletét. A musicalt a Madách Színház és a Dóm téri fesztivál együttműködésében, augusztus 14-én mutatják be Szegeden, ám az alkotók már hónapok óta dolgoznak a produkción.

Szirtes Tamás és Kentaur már lassan fél éve készítik elő, minden apró részletre ügyelve A nyomorultak látványos díszletét. A héten átadták a díszlettervet, amelyen részt vettek az alkotók, valamint a Szabadtéri igazgatója, Herczeg Tamás és művészeti igazgatója, Harangozó Gyula.

 

 kenta

 

A tervezést Kentaur novemberben kezdte el munkatársaival, a makett első elemei decemberben kerültek a helyükre.

"Nagyon sok ember munkája és hosszú hónapok eredménye a kész makett" – avatott be a kulisszatitkokba a tervező.


„A Nyomorultak látványvilága olyan összetett lesz, mintha egy hollywoodi film díszletét tettük volna fel a színpadra" – mondta.

 

"A díszlet több szempontból is komplex feladat. A mű a musicalirodalom egyik legszebb alkotása, látványos, gyorsan változó cselekménnyel.
„Valóban egy szélesvásznú mozit kell a színpadra varázsolnunk: rengeteg lesz benne a képváltás, hihetetlen sok helyszínen játszódik a darab. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. Már a tavalyi Mamma Mia! produkcióban is alkalmaztak igen komoly led-vetítést, ezt mi most másfélszeres méretben fogjuk használni. Ez a legnagyobb vetítőfelület, amit ma, színházban láthatunk" – mesélte Kentaur.

 

1904181 860252667328916 8080639472191249311 n-2

 Fotó: Madách Színház

 

Összesen nyolc nagy díszletelemet használnak: négy korabeli ház adja a városi képeket. Terveztek két hatalmas hídelemet is, amely egyik pillanatról a másikra, csatornából alakul át híddá, de közben bírósági pulpitusnak és kórháznak is használható. Az előadás emblematikus eleme lesz a barikád és egy hatalmas zászló is.

 

 A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én lesz műsoron A nyomorultak. A szegedi szereposztást is nemrég jelentették be, Jean Valjeant Miller Zoltán, Javert-t Debreczeny Csaba, Fantine-t Vágó Bernadett, Marius-t Solti Ádám alakítja a Dóm téren, a püspök szerepébe pedig Vikidál Gyula bújik.

 

süti beállítások módosítása