"Mindig van tolltartója" - Albert Csilla a kolozsvári Livingroom vendége

 

Folytatódik a Livingroom beszélgetéssorozat a kolozsvári színházban.

A meghívott ezúttal Albert Csilla színésznő. A beszélgetésre február 20-án, szerdán 22:30-tól, a Viktor, avagy a gyermekuralom előadás után kerül sor az emeleti előcsarnokban, a belépés díjtalan. Az est házigazdái: Dimény Áron, Bodolai Balázs, Orbán Attila, Laczó Júlia. Zenél a Jazzybirds és Farkas Loránd.

 

plakat online valtozat

 

Dimény Áron Albert Csilláról:

 

"A Mărăști térről jólfésült, egy kicsit mindig kigondolt, összeválogatott, most éppen vörös fiatal nő indul biciklivel a központ felé. Útközben beugrik egy-két turkálóba, morgolódik keveset az autósok híres kerékpárbarát szokásain. Ha van még rá idő, egy misére is betér. Vagy időt szakít, hogy betérhessen. Mielőtt a színházba érne, még beszerzi az aznapi betevőt: csokoládét, gyümölcsöt, kutyatápot, mikor mit. Vagy mindegyikből egy keveset – soha nem lehet tudni... Gondoskodik. Etet. Részt vállal. Lelkesít. Közben el-eltűnik: dívának áll egy gyárban, vagy falura megy, felolvas, krumplit is szerez. Gyakran látni könyvekkel, szövegekkel a hóna alatt, ezekkel, azt mondja, együtt is alszik olykor. Mindig van tolltartója, benne minden, ami kellhet, de legfőképpen: ceruza, radír – soha nem lehet tudni..."

 

[Bernadett] Csíkszeredában született, [Dorothy]-t Kolozsvárra repítette a forgószél, [Eszter, a hatéves] 2003-ban kapott papírt arról, ami lényege szerint valószínűleg mindig is volt, [Lena] ugyanettől az évtől űzi Kolozsváron az ipart, [Pepi néni] pedig megtanul még egy-két szerepet – soha nem lehet tudni... A szerepeket még folytathatnánk hosszan. Mindez persze egyetlen személy. Albert Csilla. Színész. Rendező, dramaturg, tervező is, ha kell vagy lehet.

 

Február huszadikán este pedig majd áldozat lesz, aki kénytelen lesz feltárulkozni, titkokat kifecsegni, hogy megtudhatjuk, ki rejtőzik (vagy csak: ki van, nagyon) a sok-sok arc mögött. Talán még megérthetünk vagy tanulhatunk is valamit – soha nem lehet tudni.”

 

süti beállítások módosítása