"Nem csak mi vagyunk bajban" - A Szputnyik közleménye

A Szputnyik teljes társulata köszönetét fejezi ki a TÁP Színház által indított szolidaritási akcióért és az elmúlt egy hét alatt felajánlott támogatásokért.

 

szputnyik

 

A Szputnyik közleménye:

 

A megmozdulás és az eddigi munkáink mellett való kiállás pénzben nem kifejezhető. Az adománygyűjtésből befolyt összeget ezért több okból sem tudtuk volna elfogadni.

 

Egyrészt döntésünk hosszas mérlegelés után született a Társulattal egyeztetve, amely nem örömteli, azonban végleges. Másrészt az összeg elfogadásával azt a téves hitet támasztottuk volna alá, hogy a legjobb szándékú civil kezdeményezések (egyszeri felajánlások) meg tudják oldani a helyzetet és hosszútávon fenntartható lehet egy független csapat ma Magyarországon. Nem csak mi vagyunk bajban.

 

Most éppen mi, tegnap a Krétakör, holnap a TÁP és ki tudja, meddig tudnak saját megfeszített erejükből dolgozni(!), közfeladatokat ellátni(!) a független csapatok és alkotók. Abban bízhatunk csak, hogy ezek az üzenetek ott is értő fülekre találnak, ahol a kultúrpolitikai döntéseket hozzák. Még bízunk.

 

Köszönjük!

 

 

Az előzményekről:

 

Miután a Szputnyik bejelentette, hogy társulata feloszlik, a TÁP Színház gyűjtést hirdetett az együttes megsegítésére.

A TÁP végül visszavonta felhívását. "Ebben az országban 20-30 éve mindenki, mindent készségesen aláír, oszt jónapot, a lelkiismeret meg van nyugtatva, tettem az “ügyért, nem is keveset, lájkoltam, sőt kommenteltem is. Jó lenne néha bebizonyítani, hogy azért, amiben hiszünk áldozni is tudunk. Az elmúlt pár nap tapasztalata, a sok civil, a sok tenni akaró színház, alkotó, kritikus, színházi ember jelentkezése komoly reményekre ad ok egyébként" - nyilatkozta interjúnkban Vajdai Vilmos, a TÁP Színház alapítója.

 

 

 

süti beállítások módosítása