Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait

A legjobb nagyszínpadi előadás díját a Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok című előadása kapta.

athalia 

 

A legjobb nagyszínpadi előadás díját a Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok című előadása kapta. A legjobb stúdióprodukció díját A csemegepultos naplója című darab rendezőjének, Göttinger Pálnak és előadójának, Ötvös Andrásnak ítélték. A legjobb női alakítás díját Nádasy Erika, a legjobb férfi alakítás díját Görög László nyerte a Miskolci Nemzeti Színház Tóték című darabjában nyújtott alakításáért. A zsűri különdíját Bajomi Nagy György vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A hülyéje című előadásban nyújtott játékáért.
 
A Thália Színházban február 11. és 15. között megrendezett Humorfesztiválon öt nap alatt összesen 11 produkciót láthatott a közönség - emlékeztetett Lantos Anikó fesztiváligazgató a díjátadó ünnepségen. Kitért arra, hogy a produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Goda Krisztina rendező, Fodor Annamária színművész, Szily Nóra műsorvezető, újságíró, Bus István újságíró, valamint a közönség soraiból kiválasztott Majdik Zoltán. 
 
A díjazottak Majoros Gyula képzőművész - a fesztivál logója ihlette - alkotását vehették át, amely egyúttal gyerekjátékként is használható. 
 
A fesztiválon látható darabok válogatásában a Kultúrbrigád és Laboda Kornél rendező, dramaturg vett részt. A nagyszínpadon Örkény István Tóték című darabját játszották Béres Attila rendezésében a Miskolci Nemzeti Színház előadásában. A Pécsi Nemzeti Színház egy Hitchcock-film adaptációjával, a 39 lépcsőfokkal vendégszerepelt: a darab szerzője Patrick Barlow, rendezője Horgas Ádám. 
 
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című darabját láthatták az érdeklődők Keszég László rendezésében, a szombathelyi Weöres Sándor Színház Georges Feydeau A hülyéje című darabját Réthly Attila rendezésében mutatták be. 
 
A stúdiószínpadokon Gerlóczy Márton A csemegepultos naplója című művét játszották Göttinger Pál rendezésében a Füge és az Orlai Produkció közös produkciójában. A műsorban szerepelt még egyebek mellett a Vajdai Vilmos rendezte Lö csibészek - A Pokoli Trió a TÁP Színház előadásában, a Dumaszínház és a Füge Produkció 40! avagy Véges élet című darabja, valamint a Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ produkciója, Aziz Nesin Ölj csak meg, lelkem! címmel.
 

 

süti beállítások módosítása