Ecset a táncos, vászon a színpad, licitálni ér!

Gergye Krisztián Társulata aukciót tart 18-án, 20 órakor a Trafóklubban.

Ajánló:

 

Ezen az aukción olyan festmények kerülnek kalapács alá, amik a szemed előtt születnek, és nem is akárhogyan: Gergye Krisztián szóló performanszában színes festékkel keni be fehér szmokingját és testét, majd elegáns, de a legkevésbé sem szokványos mozgásával mázol a padlón heverő vászonra. Szürreális és magával ragadó mozdulatai nyomot hagynak a szűz felületen, így hoz létre minden előadáson új műalkotásokat. A darab első részében egy improvizatív táncprodukciót tekinthetünk meg, aztán kezdetét veszi az igazi aukció: szabadon licitálhatunk a kikiáltott képekre. Az előadás 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, a Monodíjat. 

 

A produkció alkotója egy bizonyos „name”, aki színpadi előadók személyisége mögé bújva valósítja meg sajátos művészi koncepcióját, ezúttal éppen Gergye Krisztián bőrébe bújva. „name” egy ismeretlen festő, akinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. A táncelőadás csak mellékes velejárója az alkotásnak, a cél a képek létrehozása. A mozgás pusztán képzőművészeti gesztussor, önzetlen cselekmény a festészetért. Képzőművészünk missziója, hogy a személytelenséget a maximumig vigye, és ebben mutassa fel a legszemélyesebbet: kisajátítja a test nyomait, megőrzi értékítéleteitől való függetlenségét.  Munkásságát leginkább a végtelen alkotói vágy és a teljes anonimitás jellemzi.

 

A közönséget minden előadásban az a szerencse éri, hogy licitálhat a produkció során készülő eredeti „name” festményekre. Azok a késznek kikiáltott képek pedig, amelyek nem találnak gazdára, azonnal megsemmisülnek.

 

mt14 160

 


Képzőművész, koncepció: "name"
Koreográfus, előadó: GERGYE Krisztián
Jelmez: BÉRES Móni
Díszlet: KICSKA Miklós
Smink, maszk, kellék: KÁROLYI Balázs
Produkciós asszisztensek: KÉKESI Miklós, BOGDÁN Zenkő
Produkciós vezetők: GÁSPÁR Anna, HUSZÁR Sylvia

 

 

süti beállítások módosítása