A brit közönségnél Miss Saigon és Shakespeare volt a nyertes

A Miss Saigon című musical és Shakespeare Coriolanus című tragédiája lett a WhatsOnStage brit színházi díjak legnagyobb nyertese, előbbi kilenc kategóriában, utóbbi három kategóriában került ki győztesen.

A Whatsonstage.com színházi portál díjait több tízezer színházba járó online szavazata alapján osztották ki 20 kategóriában vasárnap este Londonban.

 

saigon

 

Az est legnagyobb győztese Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg musicalje, a Miss Saigon lett, amely tavaly tért vissza a West Endre, 25 évvel azután, hogy először bemutatták Londonban.

 

Elnyerte nemcsak a legjobb West End-show és a legjobb musical díját, de főszereplői, a 18 éves Eva Noblezada és Jon Jon Briones - aki már az 1989-es premieren is játszott - vitték el a legjobb férfi és női főszereplőnek járó díjat a musicalek mezőnyében. Bezsebelte továbbá a legjobb férfi és női mellékszereplőnek, a legjobb rendezésnek, koreográfiának és díszletnek járó díjakat is. 

 

Cameron Mackintosh producer hangsúlyozta, a díjeső igazolta döntését arról, hogy új színrevitelben visszahozzák Londonba a darabot premierje után 25 évvel. "Mindig azt vallom, a közönség a legjobb ítész" - hangoztatta Mackintosh.

 

Színmű kategóriában Shakespeare véres tragédiája, a Coriolanus három díjat érdemelt ki a publikumtól, köztük a legjobb felújításért járó elismerést.

 

E kategóriában David Tennant kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a II. Richard címszerepéért, Billie Pipert ítélték a legjobb női főszereplőnek a Great Britain című darabban nyújtott alakításáért. 

 

A legjobb új színdarabnak járó díjat a Shakespeare in Love című film színpadi adaptációja nyerte el, a legjobb új musicalnek a Memphis - The Musicalt választotta a közönség.

 

süti beállítások módosítása