Albérlet az asztal alatt - Párizsi sztori magyar módra

Február 21-én a csömöri Petőfi Művelődési Házban látható Roland Topor Albérlet az asztal alatt című vígjátéká az Éless-Szín előadásában.

 

Az Éless-Szín ajánlója:

 

Az Albérlet az asztal alatt nemcsak szórakozást, de elgondolkodtatást is ígér a nézőknek. Franciaországban játszódik a történet, de a téma nem ismeretlen a magyar nézők számára sem: a mindennapi megélhetéshez szükséges pénzt bizony nem könnyű előteremteni.


Roland Topor vígjátékát az Éless-Szín mutatta be, a női főszerepet a televízió képernyőkről is ismert Szaksz Gabriella alakítja. A történet Párizsban játszódik, egy hatalmas bérházban, s egy sajátos albérlő-bérlő viszonyból mulatságos helyzetek sora születik.

 

Alberlet

 

A darabot nézve nem kerülhetjük el, hogy saját mindennapjaink problémái, anyagi kérdései is eszünkbe jussanak, de amikor már túl mélyre süppednénk a gondokban, biztosan felcsendül egy dal, vagy elhangzik egy poén, mely kiránt minket nézőtéri magányunkból. Libikóka ez a játék...


- Nagyon szeretem ezt a darabot, mert túl azon, hogy egy meglehetősen mai, társadalmilag a bőrünkön érezhető, és meg nem oldott problémával foglalkozik, tükröt mutat mindegyikünk számára... Szembesülhetünk azzal, hogy rendkívül sokba kerül a megélhetés, a lakhatás a jövedelmekhez képest, ugyanakkor minden problémát kedvesen romantikus köntösbe bújtat a darab. - mondta el az előadás kapcsán Szaksz Gabriella, aki mellett Valler Gabriella, Bodor Géza, Éless Béla és Mesterházy Gyula játszanak az előadásban.

 

Az Éless-Szín állandó játszóhellyel nem rendelkező társulatként változó helyszíneken mutatja be előadásait. Csömörön azonban ez már a harmadik évaduk, mondhatjuk, otthonra leltek itt. A Csömöri Önkormányzattal kötött közszolgálati szerződésnek köszönhetően itt zajlanak a bemutatóik, évi 15 előadással lépnek a közönség elé, s a várostól anyagi támogatást is kapnak.


Roland Topor Albérlet az asztal alatt című lírai vígjátéka legközelebb 2015. február 21-én, szombaton 19 órakor lesz látható Csömörön, a Petőfi Művelődési Házban.


Fotó: www.eless-szin.hu

 

 

süti beállítások módosítása