Indul a Scallabouche 15 Fesztivál

Február 19-én, azaz csütörtökön kezdődik a Scallabouche 15 Fesztivál a Jurányi Inkubátorházban. A társulat idén 15 éves, amit hatnapos fesztivállal ünnepel.

 

A Scallabouche ajánlója:


A Scallabouche az elmúlt egy évben három új előadást is színpadra állított. A Noel Coward művéből készült Magánélet című darabot 2014 tavaszán Gergye Krisztián rendezésében mutatták be Fullajtár Andrea és Alexis Latham szereplésével, majd decemberben a Semleges nemeket vitték színre Alexis Latham rendezésében, Hámori Gabriella és Vajda Milán közreműködésével.


Új improvizációs estjük pedig az Intim Impro, melynek története interaktív módon minden alkalommal a közönséggel közösen épül fel.

 

scabaret

Scabaret


A társulat a három új produkción túl három olyan előadást is bemutat, melyek évekkel ezelőtt voltak műsoron. A fesztivált a 2013-ban készült Egyszer volt, hol nem volt.hu című darab nyitja meg, amely a társulat legmegosztóbb, heves vitákat kiváltó produkciója. Társadalmi körkép, mely a magyar társadalmi felelősségvállalás sajátosságait, hazugságait, illúzióit elemzi, mely során szembesülnünk kell azzal, hogy a társadalmi konfliktusok és a problémák valós megoldásának keresése elöl olykor álomkóros pipacsmezőre menekülünk.


A fesztivál másnap, a társulat angol nyelvű előadásával, a Story Room-mal folytatódik. Az improvizációs előadás korábban éveken át nagy sikerrel ment az egykori Merlin Színházban. A néző személyes tárgyaiból, és emlékeiből bontakoznak ki a karakterek, történetek, és az est végére pedig megszületik egy nagy, közös mese.


A fesztivál záró előadása szintén a Scallabouche múltjának egyik emblematikus darabja, a Scabaret, amely az 50-es, 60-as évek Theatre Sports improvizációiból és a Guerilla Theatre hagyományaiból merít. Egy improvizációs est, amely a kabaré hangulatát idézi. A műsorvezető Szalontay Tünde, akin keresztül a nézők instruálják a színészeket.


Az est meghívott fellépői a Scallabouche Társulat elmúlt 15 évének fontos szereplői, többek között Horváth Kristóf, Andy Hefler, Dióssi Gábor és Molnár Csaba.

 

Forrás: Scallabouche Társulat

 

süti beállítások módosítása