Órabúcsút tartott a Tünet a "Moszkva téren"

A Tünet Együttes órabúcsúztató performanszát fotózták és csodálták hétfő délután az újra Széll Kálmán nevét viselő téren átvonuló járókelők. A régi találkozási pont, a Moszkva téri óra emlékére tartott megmozduláson akadt, aki gyertyát is gyújtott a zöld időmérő emlékére.

„Akkor most az ifjúságomért is gyújtom a gyertyát?” – kérdezte elmerengve az egyik gyalogos hölgy, aki percekig állt a szimbolikus óra előtt. A Tünet Együttes 2013-ban mutatta be Közhely – élet-disco című előadását, amelynek központi témája a Moszkva tér volt.

 

tunet

Fotó: Jókuti Fruzsina

 

A darab aktualitása, valamint a napokban átalakuló Moszkva tér iránt fellángoló nosztalgia hullám adta az ötletet, hogy az együttes tagjai elbúcsúztassák az Órát. A hétfő délután három órától kezdődött performasz főszereplője egy létra, valamint a Közhely című előadás egyik szereplője által magasba tartott kartonpapírból készült óra volt. Az áthaladó gyalogosok gyásztáviratban értesültek a megmozdulás céljáról. Volt, aki virágot hozott, s volt, aki gyertyát gyújtott.


A távirat szerint az Óra emléke tovább él a Trafó Művészetek Házában február 21-én és március 9-én. A Tünet Együttes Közhely-élet-disco című előadása ugyanis ezeken a napokon látható, akadálymenetesített formában audio narrációval.

 

Forrás: Tünet Együttes

 

 

 

süti beállítások módosítása