Ismét licitálhat a Bűn és bűnhődés egyetlen nézői helyére!

Február 28-án újra láthatja valaki a Fehér Balázs Benő rendezte „egynézős” Bűn és bűnhődést. 

Az előadás különlegessége, hogy licitálni lehet a megtekintésére, ugyanis egyszerre csak egyetlen néző láthatja. A licitálás jelenleg 5000 forintról indul és legalább ezer forinttal szükséges emelni a tétet. Az a néző, aki a legtöbbet ajánl az előadás megtekintéséért, Raszkolnyikov szemszögéből követheti végig az eseményeket, és akár be is kapcsolódhat a játékba. Licitálni ide kattintva lehet!

 

feher

 Fehér László (forrás: Jurányi Inkubátorház)

Ajánló a darab elé:

Helyesebb, ha most már teljesen

vallomástételre.

Nyíltan gyilkos.

Jelentkezzék !

Tudom, milyen nehéz maga,

Rogyion  terhet cipel Romanovics.

Sok van még Raszkolnyikov.

Beszélünk.

Ne vesse meg, még adhatok

két napocska élet.

Te vagy a

 

Ezt az előadást egyedül nézed. Nem tudsz osztozni rajta senkivel. De nem is kell. Itt Te vagy a gyilkos.

 

 

A rendező a darabról:

„Felmerült az ötlet, mi lenne, ha tényleg csupán egyetlen néző maradna, és az egész művet dramatizálnánk. Egy éven keresztül dolgoztunk a szövegen, és végül az ötlet egy előadássá nőtte ki magát. A bűn elkövetése után Raszkolnyikovnak lényegében nincs döntési lehetősége. Passzív résztvevő, a többi karakter meséli el helyette a történetét, ami pedig a bűnhődéssel való tehetetlen küzdelméről szól. Mindig nagyon érdekelt, hogyan lehet a nézőt izgalmas helyzetbe hozni - remélem, hogy ez most sikerült. A mi feldolgozásunkban a néző az előadás motorjává válik, befolyásolja a színészeket, hiszen teljesen más Molnár Piroskának, Zsótér Sándornak vagy egy ismeretlennek játszani.” – mondja Fehér Balázs Benő a vele készült interjúban, ami ide kattintva teljes terjedelmében olvasható.

 

kurta

Kurta Niké (forrás: Jurányi Inkubátorház)

 

 

Kritikus szemmel az előadásról:

"Mivel ez a Bűn és bűnhődés kőkemény szembenézésre kényszerít saját magammal (nem ez a célja minden színháznak?), mindez további, gyakorlati kérdéseket is felvet. Hogyan reagálok én egy olyan helyzetben, amikor például a rendőrnyomozó a térdemre támaszkodva, az arcomtól két centire fenyeget meg? Reagálok egyáltalán? Kell reagálnom, amikor kérdeznek tőlem valamit? Néző vagyok még? Mit jelent, ha igen, és mit, ha nem? Milyen energiákat adok én az előadás működéséhez, vagy milyenekkel hátráltatom azt? Vállalom a farkasszemezést a rokonszenves vagy a félőrült szereplővel? Megtehetem, hogy nem vállalom?” (Kovács Bálint, Egyfelvonás.)

 

kiraly

Király Dániel (forrás: Jurányi Inkubátorház)

 

Bűn és Bűnhődés

 

Szereplők: Bach Kata, Bán Bálint, Bárnai Péter, Fehér László, Fekete Ádám, Ficza István, Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Király Dániel, Kurta Niké, Törőcsik Franciska, Rada Bálint, Szilágyi Csenge

Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida és Fekete Ádám

Zene: Dargay Marcell

Fény: Fábián Gábor

Kamera: Koblicska Örs

A rendező munkatársa: Sápi Dalma

Rendező: Fehér Balázs Benő

 

Az előadás a Színház- és Filmművészeti Egyetem produkciója, amely a TÁP Színház kezdeményezésére a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban látható.

 

 

 

süti beállítások módosítása