Lukács Margitról és Mészáros Ágiról neveznek el páholyt a Nemzetiben

A páholyavató ünnepséget a Körhinta című előadás pénteki bemutatója előtt tartják.

A Nemzeti Színház - folytatva páholynévadó programját - újabb két páholyt nevezett el egykori neves színművészeiről a nézők szavazatai alapján. A névadó ünnepséget a Vidnyánszky Attila rendezte Körhinta című produkció pénteki nagyszínpadi bemutatója előtt tartják - olvasható a teátrum közleményében.

 

Voksolni Ferrari Violetta, Lukács Margit, Mészáros Ági, Somogyi Erzsi és Szörényi Éva színművészre lehetett. A szavazatokat vasárnap délig várták, és arról a két színésznőről nevezik most el a páholyokat, akik a legtöbb voksot kapták. A szavazók sorsoláson vettek részt: két néző családjával, barátaival az újonnan elnevezett páholyokból tekintheti meg a Körhinta premierjét.

 

lukacs2

Lukács Margit és Mészáros Ági 

 

A névadón Lukács Margit és Mészáros Ági örökösei is jelen lesznek - emelte ki a színház, hozzátéve, hogy hamarosan folytatják a páholynévadó programot. A Nemzeti Színház egykori művészeinek emléket állító program keretében az öt balkonpáholy közül ősszel, az évad első bemutatója előtt a két szélső már kapott nevet: a nézők szavazatai alapján a nemzet színészei, Sinkovits Imre és Bessenyei Ferenc nevét viselik.

 

A 2014/2015-ös évad grandiózus nagyszínpadi előadását, a legendás film nyomán készülő Körhinta című produkciót a Magyar Nemzeti Táncegyüttes részvételével és Cserhalmi György szereplésével mutatja be a Nemzeti Színház. Az előadás szövegkönyvét Sarkadi Imre novellája, valamint Fábri Zoltán és Nádasy László forgatókönyve alapján Vincze Zsuzsa írta, a produkciót Zsuráfszky Zoltán társrendezésében és koreográfiájával viszik színre.

 

A Körhinta főszerepeiben Cserhalmi György mellett Szűcs Nelli, Farkas Dénes, Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila látható. Az előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) negyven táncosa, valamint egy hattagú zenekar is szerepel.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása