A Szegedi Szabadtéri előadásairól indul beszélgetéssorozat a Reök-palotában

Backstage címmel ismert zenészek és irodalmárok részvételével indul beszélgetéssorozat a szegedi Reök-palotában. Az első találkozó vendége szerdán Dés László lesz, témául pedig Verdi Az álarcosbál című operáját választották.

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferensének tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat házigazdája Fábri Péter író, költő, műfordító lesz. A beszélgetések minden hónapban egy-egy Dóm téri produkcióhoz kapcsolódnak, a darabokról, alapművekről, a szerzők életéről, a zenei koncepcióról neves irodalmárok, zeneszerzők osztják meg gondolataikat a közönséggel.

 

reok

Fotó: szeged.hu


Február 25-én, szerdán este Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző Giuseppe Verdiről és egyik legnépszerűbb operájáról, a július elején színre kerülő Az álarcosbálról beszélget Fábri Péterrel. Verdi a világ egyik legsikeresebb operaszerzője, maga is fordulatokban gazdag életet élt. Izgalmas történetének középpontjában egy titkos és vészjósló szerelem, egy rejtélyes jósnő és egy véres merénylet áll.


Március 2-án Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító érkezik Szegedre, hogy William Shakespeare darabjáról, a Tévedések vígjátékáról és a szerzőről fejtse ki gondolatait. Nyáron az ő fordításában játsszák a fergeteges, könnyfakasztó komédiát.


Április 8-án Forgách András vesz részt az esten, amelynek témája Victor Hugo és népszerű regénye, A nyomorultak. Az ebből készülő musicalprodukció az idei fesztiválnyár egyik leginkább várt előadása.


Májusban Szabó Magda Abigéljével és Kocsák Tibor karmesterrel, zeneszerzővel ér véget a programsorozat. A számos generáció számára szép könyvélményt jelentő regény musicalváltozatának zenéjét a komponista írta.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása