Kaotikus előadás a Bajor Állami Operaházban

Már az előadás kezdete előtt kiderült, hogy Mozart Cosí fan tutte című operáját ezúttal díszletek nélkül mutatják be, ugyanis beragadt a vasfüggöny.

A tűzvédelmi előírások szerint ilyenkor nem lehet díszlettel játszani, mert ha a színpadon tűz üt ki, az vasfüggöny hiányában könnyen átterjedhet a nézőtérre.

 

cosi bayern

 

Az operaház ezen a ponton felajánlotta, hogy ha valaki távozni kíván, az visszakapja jegye árát; tizenketten éltek a lehetőséggel - közölte a szerda esti produkcióval kapcsolatban Christoph Koch, az operaház szóvivője.


Az előadás azonban további buktatót is tartogatott: a Dorabellát alakító Angela Brower annyira rosszul lett, hogy a szünet után nem tudta folytatni a fellépést. Gaelle Arquez ugrott be a helyére, "akit többé-kevésbé a zuhany alól kellett kihozni" - fogalmazott a szóvivő, aki szerint a publikum valahol az ilyen estéket szereti a legjobban, hiszen ez valóban "színház".


A Koch szerint "a kezdetektől rossz csillagzat alatt álló" előadás a késések miatt végül éjfél előtt fél órával ért véget.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása