"A legnehezebb feladat, hogy önmagad maradj” – Nagy Dániel Viktor mentorált lett

A Kiválóságok Klubja egyik mentoráltja Nagy Dániel Viktor, aki a pályára kerülésről, a prózai és a zenés színház fontosságáról, sokoldalúságról és az alázatról mesélt.

Nagy Dániel Viktor a riportban elmondta: „Arra mindig nagyon figyeltem, hogy ne keveredjek olyan helyre, ahol nem tudok kibontakozni. Bőven elég szorongást jelentett amúgy is a világgal megbirkózni, nem kellett még pluszban egy olyan hely, ahol többet vagy mást kell nyújtani, mint amit én szeretnék. Gimnázium után eszembe sem jutott bármi más, minthogy jelentkezzek a Színművészeti Egyetemre (...) Azt gondoltam, hogy amilyen emberré szeretnék válni, azt csak a színészeten keresztül tudom megvalósítani" – árulta el Nagy Dániel Viktor, aki Novák Eszter osztályában végzett a Színművészeti Egyetemen. 

 

 

Az egyetem elvégzése után Dániel rögtön szabadúszó lett, többek között a Lukáts Andor vezette Sanyi és Aranka Színházban is megfordult. Lukáts Andor a következőképpen jellemezte a fiatal színészt: „Az tűnt fel, hogy mindent megcsinált, amit mondtam neki. Egyrészt válogatás nélkül, másrészt nagyon jól. Jobban, mint ahogy elképzeltem. Nekem nagyon nagy kihívás, mert most már próbálgatom, hogy milyen nehezet tudok neki mondani, amit nem tud megcsinálni”.

 

A sokoldalúságáról híres  színész a videóriportban elmondta: „Nekem nagyon fontos törekvésem, hogy prózai színészként is letegyek valamit az asztalra. Viszont nagyon szeretem zenében kifejezni magam” – mondta, majd hozzátette: „Én azt hiszem, hogy a legnagyobb feladat ezen a pályán, ahogy az ember művésszé válik, hogy önmaga tudjon maradni. Ez nagyon nehéz” – vélekedett Nagy Dániel Viktor, akiről a videóinterjúban elmondta véleményét Orlai Tibor, Hernádi Judit és Pelsőczy Réka is.

 

Nagy Daniel Viktor

Nagy Dániel Viktor (fotó: Szkárossy Zsuzsa)

 

Jelenleg nyolc előadásban játszik, a Tajtékos napokban az Ódryn, az Orlai Produkció Római vakáció című zenés darabjában a Belvárosi Színházban és a Happy Endingben, illetve az Alföldi-rendezte Az Őrült Nők Ketrecében az Átriumban, valamint a Hazatérésben a Budaörsi Latinovits Színházban, az Edith és Marlene-ben a Centrál Színházban, A padlásban a Pécsi Nemzeti Színházban és a Cigánykerékben a József Attila Színházban is.

 

 

süti beállítások módosítása