Elindult a békéscsabai színház múltját feldolgozó vetélkedő

A Békéscsabai Jókai Színház - a Nemzeti Színház hasonló pályázata alapján - saját múltját és jelenét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőt hirdetett, amelyre 38 középiskolás csapat 152 tanulója jelentkezett.

A feladatok megoldásához színháztörténeti kutatásra, kreativitásra és informatikai eszközökre is szükségük lesz a versenyzőknek. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődik, a döntőbe, amelyet június 3-án a színházban rendeznek meg, a négy legjobb csapat jut be.


A csapatok összesen négy diákból és a felkészítő tanárból állnak. A Nemzeti Színház felhívásával szemben a békéscsabai teátrum nemcsak a tizedikes és tizenegyedikes tanulókat célozta meg, hanem a kilencedik osztályosokat is.

 

szinhazi vetelkedo


A versenyre hét Békés megyei településről 18 iskola nevezett be. Békéscsabáról jelentkeztek a legtöbben, összesen 18 csapat, Orosházáról 11 csapat nevezett, Mezőberényből és Gyuláról 3-3 csapat, Szarvasról és Gyomaendrődről 1-1 csapat vesz részt a megméretésen. A szervezők örömére a megye határain túlról, Szegedről is jelentkezett egy csapat. 

 

A jelentkezők teljesítményét négytagú zsűri értékeli: Kara Tünde és Bartus Gyula színművészek, Herczeg Tamás, Békéscsaba tanácsnoka, valamint Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

 

Az első három helyezett csapat színházbérleteket, könyvutalványokat és táblagépeket nyerhet, a negyedik helyezett iskolájába pedig egy tanítási napra kitelepül a békéscsabai színház. A vetélkedő a Nemzeti Színház és a Magyar Teátrum Online együttműködésével valósul meg.

 

süti beállítások módosítása