Középiskolásokat vár a Gondolat Generátor a Trafóban

Indul a Gondolat Generátor tavaszi féléve!

gondolat

 

Mivel vár a Gondolat Generátor?

 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a 2014/15-ös évad tavaszi félévében is várja középiskolai osztályok (14-18 év) jelentkezését a Gondolat Generátor kortárs művészeti beavató programjára!

 

A Trafóban zajló színházi nevelési program sajátosságát maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene és képzőművészet, valamint mindezek határműfajai egy intézményen és egy programon belül. Fontos szándék a középiskolás korosztály saját, őt körülvevő világáról való gondolkodásra és nyitottságra ösztönzése a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel.

 

Az előző félévhez hasonlóan nem egy fix programsorozatot, hanem komplex csomagokat (előadás+foglalkozás) kínálnak. A jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket, kiválaszthatják azokat az előadásokat, amelyek témái, felvetései, az adott osztályt, csoportot aktuálisan érinti/érintheti vagy foglalkoztatja.

 

Az előadásokhoz, azok jellegétől függően, elő- vagy utófoglalkozás kapcsolódik.

 

A programban résztvevő középiskolások fél év alatt találkoznak a tánc, a színház, a zene és a képzőművészet (valamint mindezek határait feszegető műfajok) kortárs művészeti megnyilvánulásaival. Közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezésen és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez.

 

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

 

A programban résztvevő előadások a 2014/15-ös évad második, tavaszi félévében:

 

>SCI-FI SZÍNHÁZ

PIPS:lab (NL): SOCIAL FICTION 2 – Árnyékok a felhőben

>SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOK

INSITE DRAMA – TRAFÓ: KISPAD

BOHÓCOK A LÁTHATÁRON CSOPORT: ABLAK

>ZENE

BESZÉLNI NEM ÉR (munkacím) – A Soharóza és a Bélaműhely közös estje

>KÉPZŐMŰVÉSZET

JOSEF BOLF – PUHA ÉS NEHÉZ

 

Hogy lehet jelentkezni?

 

A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet március 6. (péntek) éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen. Egy programon maximum 4 csoport vehet részt. További információ kérhető a 06-1/ 456-2051-es telefonszámon.

 

Részletes programleírás itt.

Jelentkezési lap.

 

 


 

 

 

süti beállítások módosítása