Új Macskák album kiadását tervezi Webber

A Memory című dal új feldolgozása már elkészült.

 

Nemrég a BBC Radio2 reggeli műsorában mutatta be Andrew Lloyd Webber Macskák című musicalje talán leghíresebb dalának stúdió-változatát. A Memoryt a Webber darabban tavaly bemutatkozó Nicole Scherzinger énekli.

 

webber bbcradio2

 

Andrew Lloyd Webbert lenyűgözte Nicole Scherzinger hangja és előadásmódja, és bár a Memoryt előtte olyan művészek is elénekelték már mint Elaine Paige, Betty Buckley és Barbra Streisand, a BBC rádióműsorában Webber azt mondta, a dal mostani stúdió-változata "a legjobb felvétel, amely valaha a zenémből született”. Emellett kihangsúlyozta, ugyan soha nem felejti el a nagy elődök, például Elaine Paige rendkívüli produkcióit, mégis úgy véli Nicole Scherzinger új életre keltette a Memoryt. „Rendkívül büszke vagyok a mostani felvételre, amely az egyik legjobb dolog, aminek részese lehettem” – mondta a zeneszerző, aki hozzátette azt is, szerette volna kiadatni a Memoryt kislemezként, de nem talált olyan kiadót, amely ezt vállalta volna.

 

webber and nicole

 

Webber elmondta, a nehézséget az okozza, hogy a zenei kiadók vezetői szkeptikusak azt illetően, hogy a zenés színházi produkciókból készült lemezek sikeresek lehetnek. Ennek ellenére, Andrew Lloyd Webber - aki nem ért egyet a kiadók képviselőivel - bízik abban, hogy a nagyközönség örömmel fogadná a Memory kislemez változatát. „Mégse sikerült kiadatnom a dalt. A kiadók nem akarták piacra dobni mindaddig, míg a teljes Macskák album meg nem jelenik” – mondta a musicalszerző, és azt is elárulta, úgy tervezi, hogy idén karácsonyra a boltokban lesz az új Macskák album.

 

 

Azzal, hogy most a rádióban mutatta be a február elején Londonban, Nicole Scherzinger átütő előadásában rögzített Memoryt, Andrew Lloyd Webber szeretné tesztelni milyen fogadtatásra talál a dal a hallgatók körében. Egyben meggyőzné a kiadókat is arról, hogy a közönség vevő lenne egy Memory kislemezre.

 

A zeneszerző bízik benne, hogy Nicole Scherzinger rendkívüli színpadi játékát és hangját Grizabellaként az amerikai közönség is megismerheti. „Szeretnénk a felújított Macskákat a Broadwayra vinni. Csak remélni tudom és imádkozom azért, hogy Nicole elvállalja ott is a szerepet. Ugyanis azt gondolom, hogy viharos sikert arat majd az Egyesült Államokban” – mondta Webber, aki szerint az egykori Pussycat Dolls énekesnőjének érdemes lenne a színpadi karrierjére koncentrálni. „Nicole az egyik legizgalmasabb musical-színész akivel dolgoztam. Sok éve nem találkoztam hozzá hasonló tehetséggel” – vallotta be a Macskák zeneszerzője. A felújított, és decemberben a londoni West Enden bemutatott Macskák előadás New York-i visszatérését egyelőre hivatalosan nem jelentették be. Bár a hírt nem is cáfolták a Broadwayről.

 

nicolescherzinger cat 

A London Palladiumban tavaly decembere óta játsszák a felújított Macskákat, amelyet az eredeti produkció alkotói, Trevor Nunn rendező, Gillian Lynne koreográfus és John Napier jelmeztervező állítottak újra színpadra. Nicole Scherzinger nagy sikerrel debütált Grizabellként, de csak február 7-ig láthatta őt a közönség ebben a szerepben, mivel egyéb munkái miatt nem tudta vállalni a további fellépéseket. Grizabella szerepét Kerry Ellis vette át Scherzingertől. A Macskák a tervek szerint április végéig látható a West Enden.

 

Forrás:bbc.co.uk, Fordítás: Színház.hu, Fotó:.facebook.com/Catst he Musical

 

süti beállítások módosítása