Az SZFE képzi az MTVA dolgozóit

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015 februárjától az MTVA dolgozói részére indít televíziós műsorkészítő és kameraman szakokat.

 

Az SZFE beszámolója:

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány (KMA) hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá február 26-án.

 

A széleskörű együttműködés első lépéseként az egyetem két meglévő BA alapképzését az MTVA dolgozói számára személyre szabja, figyelembe véve a jelentkezők szakmai gyakorlatát. Az új típusú együttműködés keretében 2015. februártól televíziós műsorkészítő szak és kameraman szak indul keresztféléves alapképzésben, 9-9 fővel.

 

szfe tothsimonferenc 0042 rektorifolyoso

SZFE, rektori folyosó (fotó: Tóth Simon Ferenc)

 

„Célunk, hogy csökkentsük az SZFE állami forrásoknak való kitettségét, és javítsuk piaci forrásbevonó képességünket, ezért folyamatosan olyan partnereket keresünk, amelyek konkrét képzési igényei az egyetem profiljának megfelelőek. Ennek a nyitásnak fontos lépése az induló MTVA–SZFE–KMA közös képzés” –  mondta dr. Vonderviszt Lajos, az egyetem kancellárja.

 

A képzés infrastruktúráját az MTVA építi ki. A hallgatók önköltséges alapon veszik igénybe, de az egyetemtől részletfizetési lehetőséget kapnak.

 

Az együttműködési megállapodás részeként több célt is megfogalmaztak a felek. Így tervben van egy átfogó gyakornoki rendszer, egy közös archívum létrehozása. Pályázatok, koprodukciók, konferenciák közös megvalósítása, illetve az egyetem vizsgaelőadásainak közvetítése. A most induló képzések pedig további szakokkal bővülnek majd.

 

mtva

 

„Egyetemünk ezzel a lépéssel is megvalósítja azt a felsőoktatási célkitűzést, miszerint meg kell erősíteni a piaci kapcsolatrendszert, és a felmerülő igényeket be kell csatornázni a képzésekbe” – mondta M. Tóth Géza rektor.

 

Az MTVA vezérigazgatója, Szabó László Zsolt hiánypótlónak nevezte az együttműködést: „Célunk eddig is az volt, hogy a közmédia munkatársai folyamatosan választ tudjanak adni a szakmájuk napi szinten változó kihívásaira. Ezzel a lehetőséggel biztosítva látjuk a magas szintű képzést számukra” – tette hozzá.

 

A három intézmény ünnepélyes szerződéskötésére a sajtó jelenlétében február 26-án került sor, Dr. Szabó László Zsolt MTVA vezérigazgató, Sára Sándor, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának elnöke, M. Tóth Géza SZFE rektor és dr. Vonderviszt Lajos SZFE kancellár képviseletével.

 

Forrás: SZFE

 

süti beállítások módosítása