Különleges nőnapi koncertet ad a HANEM az Átriumban

Március 9-én különleges koncertre készül a csak csajokból álló HANEM zenekar. Az öt főből álló zenekart ​Molnár Piroska​ és ​Máthé Zsolt​ egészíti ki, de ott lesz ​Fekete János Jammal​ is, aki beatboxolni fog.

 

webHANEM zenekar foto SzaboJozsef

Fotó: Szabó József

 

Az Átrium ajánlója:


A HANEM zenekar 2011 májusában mutatkozott be egy baráti társaságban, akkor még névtelenül, alkalmi formációként. Tangót, sanzonokat, kuplékat játszottak: a 20. század városi folklórjának legjavából gyűjtöttek össze és dolgoztak fel néhány kedvencet. Akkor még nem tudták, hogy ennek lesz folytatása.

 

 

​Murányi Márta​ bécsi énekszakos hallgató volt, egyben karvezetést végzett a Zeneakadémián, és mára számos színházi előadás nélkülözhetetlen szereplője; a zongoraművész ​Nádori Lídia​ profi műfordító; ​Rick Zsófia​ bár mindig zenével és a színházzal foglalkozott, a végén újságíró, és a kortárs írók kedvenc fotósa lett; a színész ​Bíró Kriszta regényei nem hiányozhatnak a könyvespolcokról; és ​Svábi Ági​, aki meghatározhatatlan foglalkozású életművész, egyébként nagybőgős.

 

A zenekar tagjai mivel átlagon felül érzékenyek a közéletre, a repertoár kialakítását is ennek megfelelően alakították. A kiválasztott dalok egyre inkább új értelmezések felé fordultak. A klasszikus tangók és sanzonok mellé felsorakoztak az újrafordított világslágerek, melyeknek szövegét ​Parti Nagy Lajostól, Szlukovényi Katalintól​ és Máthé Zsolttól​ kapták. A madrigáltól Rammsteinig, Dietrichtől Sziámiig terjed a zenekar repertoárja. Dalaik humorral, szenvedéllyel, kikacsintással foglalják össze, hogyan élünk (vagy szeretnénk élni) Magyarországon, napjainkban.

 

A Nemzeti Nőnap az első, és remélhetőleg nem egyszeri alkalom, hogy átélhessük ezt a generációkon és műfajokon átívelő zenei találkozást a Nemzeti Átriumban.

Forrás: Átrium

 

 

süti beállítások módosítása