50 éves A muzsika hangja!

1965. március 2-án mutatták be minden idők legsikeresebb musicaljét, A muzsika hangját.

Julie Andrews a film főszereplője a jubileum kapcsán elárulta, hogy A muzsika hangja nem csupán ismertséget hozott számára, hanem számos pozitív és éltreszóló élményt is: csodálatos zenét, utazást, kalandokat, örök barátságot Christopher Plummer-ral, azaz Von Trapp Kapitánnyal.

 

SoundMusic1

 

A Muzsika hangja című film 1966-ban öt Oscar-díjat nyert, többek között a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában. A Broadwayn 1959-ben debütált a musical, melynek legnagyobb slágerei a "Do-Re-Me", az "Edelweiss",  a "My favorite things" és természetesen a "Sound of music". A jubileumi évben Salzburgban idén június 22-27-ig fesztivált szerveznek zenés előadásokkal, kirándulásokkal és idegenvezetéssel a film emblematikus helyszíneire. Erről itt találnak bővebb információt.

 

the-sound-of-music-image 2

 

A 2015-ös Oscar-díjátadón Lady Gaga egy zseniális medley-vel hajtott fejet Oscar Hammerstein és Richard Rodgers legendás musicalje előtt. Az előadás után Julie Andrews meghatódva gratulált az énekesnőnek:

 

 

 

A történet az 1930-as években, nem sokkal Ausztria anschlussa előtt kezdődik. Maria (Julie Andrews), a fiatal és életvidám lány apácának készül. De hamar rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való, ezért elszegődik a szigorú Von Trapp (Christopher Plummer) százados gyermekei mellé nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek.

 

Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban a százados legnagyobb megrökönyödésére. Maria és a tengerészkapitány pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban elérkezik a német megszállás ideje. Az elkötelezett antináci szellemiségű, osztrák hazafi von Trapp kapitány megkapja behívóját a német haditengerészethez. Két lehetőség marad: behódolni vagy menekülni.

 

 

Színház.hu
Filmismertető: Port.hu

 

süti beállítások módosítása