Lessen be a KET-be! - Megnyitja próbatermeit a táncszínház

A Közép-Európa Táncszínház márciustól meghirdeti ’Nyitott próbaterem’ projektjét, és bepillantást enged szakmai munkájába.

 

A kíváncsiak beleshetnek a társulat mindennapi életébe, szünetben megismerkedhetnek a táncosokkal és a művészeti vezetővel. Márciusban 11–én, 13-án és 17-én délután 14-17 óra között várnak minden érdeklődőt próbahelyükön, a SÍN Kulturális Központban.

 

Peregrinusok

Fotó: Bazsó Zsombor

 

Kun Attila, a KET művészeti vezetője fontosnak tartja, hogy a táncművészet, a kortárs tánc ne csak a színpadon legyen elérhető, hanem testközelből, megismerve a háttérmunkát, a táncművészek mindennapjait; így a műfaj közelebb hozható azokhoz is, akik a táncot eddig csak távolról figyelték, ismerték.


A KET 2013 szeptemberében indította el D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) komplex táncismereti programját, amely a táncot, a mozgás örömét hivatott népszerűsíteni. A program eddig az oktatásra fektette a hangsúlyt; a vidéki és külföldi tánckurzusok szervezésén kívül évente több alkalommal rendeznek táncismereti hetet, illetve szeptembertől a társulat táncos oktatói szerda esténként a Trafóban tanítják a különböző kortárs technikákat a táncolni vágyóknak.

 

A ’Nyitott próbaterem’ most azok számára is alternatívát nyújt, akik megfigyelőként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a kortárs táncról vagy szeretnének kulisszatitkokat ellesni.


A próbaterem limitált befogadóképessége miatt előzetes regisztráció ajánlott (Meszes Timi meszestimi@cedt.hu; +3620/354 9990).


Bővebb információ: www.cedt.hu
www.facebook.com/kozepeuropa

 

 

süti beállítások módosítása