Színházzal is vár a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál

Március 9. és április 7. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált, melyen a Jókai Színház előadásai is helyet kapnak.

Herczeg Tamás elmondta: a sokszínűség mellett az az erénye a programsorozatnak, hogy nemcsak vendégelőadókat hívnak meg, hanem a megye és Békéscsaba kulturális értékei is megjelennek. "A Békés megyei kórusok, zenészek, képzőművészek, irodalmárok, színészek nélkül szegényebbek lennénk itt, az ország délkeleti szegletében" – hangsúlyozta.    

 

A csaknem egy hónapon át zajló fesztiválon fellép mások mellett a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, a Budapest Acoustic Band, Elsa Valle és Winand Gábor, a Csaba Big Band, az Alföld Vonósnégyes és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar. Március 13-án koncertet ad Koncz Zsuzsa, március 20-án a Quimby, április 3-án a Gloria Singers, április 4-én pedig a Vágtázó Halottkémek ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.    

 

monte

Monte Cristo grófja (forrás: 7ora7.hu)

 

A színházkedvelők megtekinthetik a Békéscsabai Jókai Színház előadásában A dzsungel könyve című musicalt, Brestyánszki B. R. a kommunikáció haláláról szóló Csörte című drámáját, a Jászai Mari életéről szóló, Magam keresése című monodrámát Juhász Róza előadásában, továbbá a Mandragóra és a Lopótök, avagy a Mari nem olyan című komédiát a Féling Színház produkciójában. A Békéscsabai Jókai Színház ismét színpadra viszi Monte Cristo grófja című korábbi sikerdarabját musicalfeldolgozásban.    

 

Március 20-án Szeverényi Barnabás bemutatja Hold-keringő című verseskötetét, 23-án pedig irodalmi estet tart Kukorelly Endre. Ezen kívül lesznek előadások a Munkácsy Mihály Múzeum Emberek aranyban című régészeti kiállításához kapcsolódva a szkíta rituális testfestésről vagy a kazah sztyeppéken folyó ásatásokról. Marosvölgyi Gábor művészettörténész Gulácsy Lajos életéről és munkásságáról tart előadást.  

  

A kiállítások sorában szerepel a tavaly elhunyt Kállai Júlia festő és grafikusművész emlékkiállítása, Rédei Magda grafikus tárlata A bor története az emberiség története címmel és Holo Hóbel László békéscsabai festőművész kiállítása is.    

A programsorozatot a Prima-díjas Cseh István gitárművész és Vozár Márton Krisztián zongoraművész szerzői estje, valamint a Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttesének hangversenye zárja.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása