13 előadást mutat be a Turay az Egervári várkastélyban

Az előadások sora június 18-án, Kálmán Imre Cigányprímás című operettjével kezdődik el Egerváron, a Nádasdy-Széchényi-várkastélyban.

A műsortervet a nézők kívánságait figyelem bevéve, a nyári esték hangulatához igazodva állították össze: így lesz vígjáték, zenés játék, operett és bemutatnak egy retro musicalt is - tájékoztatott a Turay Ida Színház alapító igazgatója Egerváron, a hétfői sajtótájékoztatón.


Az Anconai szerelmesek című zenés komédia díszleteként a színpadon egy olasz kisvárost építenek fel. A programsorozat keretében bemutatják a Hunyadi Sándor novellája alapján készült, Vöröslámpás ház című darabot, ezt a Maláji lány és a Csak kétszer vagy fiatal című vígjátékok követik - sorolta Darvasi Ilona.

 

Hozzáfűzte: különleges színházi produkciónak ígérkezik a Charley nénje című zenés vígjáték. A Brandon Thomas száz esztendővel ezelőtt írt eredeti szövegkönyvéből készült színpadi művet teljesen új feldolgozásban, új szöveggel, zenével és dalszöveggel állították színpadra. A műsoron szerepel Huszti Péter Sárból napsugárból című előadása is, amely a színházról, pályatársakról fogni szólni.

 

Nadasdy-Szechenyi-varkastely

Fotó: Egresi János


Az elmúlt évben nagy sikerrel bemutatott, Csakazértis szerelem című retro-musicalt a közönség kérésére idén ismét műsorra tűzik. A programsorozat augusztus elsején néptánc gálával, a Zala és a Csepel Táncegyüttes közös bemutatójával zárul. A Turay Ida Színház Déryné hagyományait követve járja az országot, így Egervárra azokkal a produkciókkal érkezik a társulat, amelyek a legnagyobb sikert aratták - hangsúlyozta Darvasi Ilona

 

A szerepeket neves színészek játsszák: többek között Mikó István, Csere László, Hűvösvölgyi Ildikó, Bregyán Péter, Keresztes Ildikó, Nemcsák Károly, Egri Márta, Détár Enikő, Nyírő Bea, Xantus Barbara, Nagy Gábor lép színpadra. A Cigányprímás című operettben Suki István - a Rajkó zenekar vezető prímása - és zenekara kíséri az előadást.


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a zalai megyeszékhely és az egervári önkormányzat közötti együttműködésről beszélt. A város mintegy 2,5 millió forint fordít arra, hogy a zalaegerszegi polgárok díjmentesen, illetve kedvezményekkel látogathassák a várkastély programjait. A gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítésével mindkét település turisztikai és idegenforgalmi vonzereje növekedhet - hangsúlyozta. A tervek szerint Egervár és Zalaegerszeg között kerékpárút is épül.


Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere emlékeztetett: az elmúlt évben az egervári fesztiválsorozaton tízezernél több, a térségben élő család vett részt.


Zsuppán Beáta sajtófőnök azt mondta: a következő esztendőkben a családok szórakozását helyezik előtérbe a várkastélyban. Két hónapon belül új szálláshelyeket adnak át, május utolsó hétvégéjén gyermekfesztivált, augusztus végétől szeptember közepéig pedig őszköszöntő fesztivált tartanak.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása