Gillian Andersont és Kristin Scott Thomast is jelölték Olivier-díjra

Gillian Anderson, Kristin Scott Thomas és Angela Lansbury színésznőket is jelölték idén a legjelentősebb brit színházi elismerésnek tartott Laurence Olivier-díjra, amelynek győzteseit április 12-én hirdetik ki a brit Királyi Operaházban rendezendő nagyszabású ceremónián.

Gillian Andersonnak, aki Blanche DuBois szerepét alakítja A vágy villamosa új feldolgozásában, és Kristin Scott Thomasnak, aki Szophoklész Elektrájának modern adaptációjában tündököl, Imelda Staunton (Good People) és Penelope Wilson (Taken at Midnight) lesz a vetélytársa az Olivier-díj színésznői kategóriájában, míg Angela Lansbury (Vidám kísértet) a legjobb női mellékszereplők mezőnyében száll versenybe.

 

kristin


Rupert Gooldot a Károly walesi herceg elképzelt uralkodásáról szóló King Charles III (III. Károly király) című darabért, Jeremy Herrint Hilary Mantel Farkasbőrben és Holtaknak menete című történelmi regényeinek színpadra állításáért, Josie Rourke-ot a City of Angels című produkcióért, míg Ivo Van Hove-t Arthur Miller Pillantás a hídról című darabjának színreviteléért jelölték a legjobb rendezőnek járó díjra.

 

gillian


A Londonban hétfőn nyilvánosságra hozott jelöltek sorában a színészek között James McAvoy (A felső tízezer), Tim Pigott-Smith (III. Károly király), Richard Armitage (Salemi boszorkányok) és Mark Strong (Pillantás a hídról) szerepel.


A legtöbb jelölést két Broadwayról importált produkció, a Memphis - The Musical és a Beautiful - The Carole King Musical kapta: az előbbi kilenc, az utóbbi nyolc kategóriában nyerhet. 

 

süti beállítások módosítása