Közel 20 ezren vettek részt a Mindenütt Nő programjain

Mintegy 20 ezer látogatót vonzottak az idei Mindenütt Nő sorozat programjai, amelyet a nőnaphoz kapcsolódva március 6. és 8. között 16 város 86 intézményében rendeztek meg.

A női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait középpontba állító kezdeményezést harmadik alkalommal rendezték meg az Accord World Music munkatársai.

 

panodrama masnemtortent1

A PanoDráma Más nem történt c. előadása is szerepelt a Mindenütt nő idei műsorán

Fotó: Berze Zsófia

 

A programban többek között 53 színházi előadás, 31 különleges tárlatvezetés és kultúrtörténeti előadás, 17 filmvetítés, 12 koncert, 9 pódiumbeszélgetés, illetve irodalmi est volt látható, és még egy e-bookot is letölthettek az érdeklődők - közölték a szervezők az MTI-vel.


A program kitalálói azért hívták életre a kezdeményezést, hogy új tartalommal töltsék meg a nemzetközi ünnepet. Ezekben a napokban a koncerttermek pódiumain női előadók álltak, a színházak színpadain női sorsokat láthattak a nézők, a galériákban nők műveit mutatták be, női történeteket vetítettek a mozik, nők vallottak magukról az irodalmi esteken és női gondokról szóltak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása