SzínMűVeletek – Színházpedagógiai műhely az Ódryn

Az Ódry Színpad kínálata új programmal bővül az SZFE150 rendezvénysorozat alkalmából.

A cél a hagyományos színházi élmény pedagógiai szándékkal való gazdagítása, de a műhely emellett közösségépítési, művészeti célokat is megfogalmaz.  Az induló foglalkozás sorozat bemutatása március 24-én, kedden, 18 órától lesz az Ódry Padláson.  

 

odry

 

Az SZFE-n az idei tanévben indult drámainstruktor képzés fókuszában a színházi nevelés, a dráma- és színházpedagógia, a színházi szervezés és művészetközvetítés elsajátítása áll.

 

Ennek eredményeként a jövőben egyre több SZFE produkcióhoz társul előkészítő és/vagy feldolgozó foglalkozás, az Ódry újonnan nyíló színházpedagógiai műhelyében. A különböző foglalkozások lehetőséget adnak az egyes korosztályok számára az előadások által felvetett kérdések mélyebb megértésére, továbbgondolására. A programban résztvevőkhöz közelebb kerül az előadások nyelve és az előadásokban felvetett témák. Az Ódry színházi nevelés programja pedagógiai, közösségépítési és művészeti célokat egyaránt megfogalmaz.

 

2015. áprilistól a Nincstelenek, A bunda, A brémai muzsikusok és a Homokember című előadásokhoz kapcsolódó foglalkozásokkal mutatkoznak be az első éves drámainstruktorok.  Az utóbbi pár évben egyre több színház hoz létre színházi nevelési programokat - áprilisban kiderül, a módszer hogyan, milyen formában és milyen típusú foglalkozásokon működik a fiatal alkotók szervezésében az Ódryn.

 

Március 24-én, kedden a program bemutatkozó eseményén a diákok előadásában kb. 1 órában az alábbi témák kerülnek terítékre:

A drámainstruktor                                                     

A színházi nevelés                                   

A projekt bemutatása                 

Jövőbeli tervek

 

A program az NKA támogatásával valósul meg.

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a bemutatkozó eseményen, később pedig a foglalkozásokon.

További részletek hamarosan a www.odryszinpad.hu oldalon.

 

süti beállítások módosítása