Miskolci igazgatóváltás – Reagált a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság közleménye.

A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült arról, hogy Miskolc megyei Jogú Város közgyűlése a mai napon felmenteni készül Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját.

 

Nem tudjuk értelmezni azt a magyarázatot, hogy a polgármester a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot.

 

Egy színházi évad kellős közepén, a szerződtetési eljárások, s a következő évad bérlethirdetésének lezárta előtt egy ilyen lépés megtétele egyértelműen szakmaiatlan, s veszélyezteti a színház anyagilag és művészileg biztonságos működését.

 

Magyar Színházi Társaság

 

miskolc nemzeti

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kiss Csaba az Inforádiónak nyilatkozva elmondta: minden előzmény nélkül behívatta Kriza Ákos polgármester és közölte, a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot, így felmenti őt.

 

Kiss értetlenül áll a döntés előtt, mivel a színház kitűnő eredményeket produkál, az ország egyik legjobban működő intézménye.

Az igazgató felmentéséről a ma öt órakor kezdődő, zárt közgyűlésen döntenek, amelyre - mint mondta - a direktort meg sem hívták. Így egyelőre arra sem tudott választ adni, hogy mikortól venné át más a teátrum vezetését.

 

 

 

süti beállítások módosítása