Lezajlott az egészségnevelési tréningprogram a Táncművészetin

Végéhez ért a két éves, A döntés a kezedben van elnevezésű  tréningprogram a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában.

A Magyar Táncművészeti Főiskola közleménye:

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma tanulóinak egészség- és környezeti nevelése, valamint a pedagógusok továbbképzése. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 58,71 millió forint. Köszönet a támogatásért!  

 

MTF foto

 

A projekt keretében, 2013. március 21. és 2015. március 21. között, az oktatási program részeként, heti két délutáni alkalommal sportfoglalkozásra került sor. Az óra első fele közepes terhelést jelentő zenés, aerob foglalkozás volt, mely a mozgásélmény és mozgástapasztalat megszerzésére helyezte a hangsúlyt. Ezt komplex, eszközzel és saját testsúllyal végzett, a táncművész pályára készülők igényeihez és terheléséhez igazodó erősítő és nyújtó gyakorlatok követték. A komplementer tréningprogram és a képességfejlesztés tantárgy lehetővé tette a prevenciós és egészségnevelési szempontok érvényesítését.  

 

A tanulók komplex közlekedési, baleset-megelőzési és egészségfejlesztési ismereteket is elsajátítottak, továbbá a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzésre is lehetőség nyílt. Ennek megvalósítása előtérbe helyezte a pedagógiai-módszertani megújulást, az önfejlesztést, a korszerű oktatási módszerek, jó gyakorlatok, új tartalmak bevezetését a tanmenetbe, valamint az infokommunikációs technológiák oktatásban történő alkalmazását.  

 

süti beállítások módosítása