A Cigány Színház érkezik a Bethlenbe

Zenés irodalmi pódiumestet tart a Cinka Panna Cigány Színház március 23-án este fél 8-kor a Bethlen Téri Színházban.

 

Az alkotók ajánlója:

 

„ Putrik világából jöttem
Hitem áll mögöttem
Ősi tüzek lobognak előttem
Újra útra keltem, ezerévet késtem”

 

Zenés irodalmi pódiumestet tart a Cinka Panna Cigány Színház, autentikus cigány zenével és dalokkal. A Fekete-fehér hangok című előadásban cigány- magyar-spanyol írók-költők versei, prózái, balladái hangoznak el cigány dalokkal színesítve. Az est során többek között Szécsi Magda, Choli Daróczi József, Sánta Ferenc, József Attila, Nagy László, Kallós Zoltán és Federico García Lorca munkáival találkozhat a közönség.

 

Fekete-Feher hangok

 

A színházat életre hívó alapítvány 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a cigányság kultúrájának megőrzésén, közvetítésén keresztül felkutassák a cigány tehetségeket és a részt vállaljon a művésszé nevelésükben is. A saját társulattal rendelkező színház állandó játszóhelye a Rajkó Művészegyüttes (Talentum) színházterme, ahol főként a bemutatóikat tartják.

 

A Bethlen téren első alkalommal lépnek föl, a Nemzetiségi Színházi sorozat részeként. A Bethlen Téri Színház a Nemzetiségi Színházi Szövetséggel együtt indította útjára a programsorozatot, mely minden hónap egy hétfő estéjén nyújt bemutatkozási lehetőséget egy-egy budapesti, kisebbségi színházi társulásnak.

 

Cinka Panna Cigány Színház
Fekete – fehér hangok

 

Vers-Próza: Jónás Judit
Gitár-Ének: Mata András 

 

2015. március 23. este fél 8

Bethlen Téri Színház

 

 

 

 

süti beállítások módosítása